Det händer ALLTID saker...

Att göra större förändringar i sitt liv är svårt. Det bekanta är det trygga även om det inte är "rätt". Att förändra kan kännas obekvämt och olustigt. Man vet vad man har men inte vad man får. Även om det man har inte är bra. Så vare sig det gäller att sluta röka, börja träna, byta jobb, lämna sin partner, göra en kostomläggning så krävs vilja och att man bestämmer sig. Det handlar inte om karaktär men lite jävlar anamma behövs i sammanhanget. Men framförallt så behövs en strategi till hur man hanterar jobbiga stunder. För de kommer. De stunder när man känner att man skiter i sin förändring och bara vill återgå till det man hade innan, som var "normalt" och välbekant. Förra jobbet, ciggaretten, rostade mackan...
Det kan vara allmänt jobbigt. Höst och mörkt. Regnigt. Allmän stress och tristess. Eller så händer värre saker. Dödsfall i familjen, skilsmässa, andra typer av störrelivskriser. DÅ kommer den verkliga utmaningen att hålla fast vid sin förändring. För när det dyker upp otryggheter i livet som vi inte vet hur vi ska hantera vill vi desperat hänga fast vid det som känns välbekant, även om det välbekanta inte tillför något positivt eller är bra för oss. Vi vill ha någon slags belöning, om än kortsiktig.

 

Många har upplevt detta. Börjat röka efter skilsmässan, slutat träna efter en förkylning, gått tillbaka till en partner som inte var rätt, gett upp sin kostförändring och återgått till gamla vanor.
Kortsiktigt kan det kännas rätt och bra men långsiktigt är det fel strategi och man får börja om om och om igen vilket bidrar till att man känner sig misslyckad.
Det är inte lätt men försök hålla fast vid en positiv förändring även i negativa situationer. Tänk "nej, jag har slutat med det där". Inte att du "ska bara...". Sök hjälp om du behöver. Be dina vänner stötta och peppa eller sök profffessionellt stöd. Den "hjälp" du brukade känna av socker, alkohol, tobak är inte du längre, du har kommit längre än så. Ta en dag i taget. Det vänder. Man tar sig igenom små och stora helveten och kommer ur dem fortare om man själv inte bidragit med att lägga till dåliga vanor (som man faktiskt slutat med) på vägen.

 

Lycka till med alla positiva förändringar!

Etiketter: diverse

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln