Biffar med blomkål & broccolimos

En god och uppskattad vardagsrätt. Såsen är inget måste men det blir lite extra gott.

 

Köttfärsbiffar med fetaost

Recept 3 personer

 

500 g nötfärs

1 dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

1/2 riven lök

1/2 riven fetaost

Salt/peppar/basilika

 

Blanda grädde med husken och tillsätt lök, fetaost och kryddor. Forma till biffar och stek. 

 

Blomkål/broccolimos

1 broccoli

1/3 dels blomkål

salt/vitpeppar

1 dl vispgrädde

25 g smör

 

Koka grönsakerna i mindre bitar ca 7 minuter. Mosa med en gaffel. Krydda, tillsätt grädde, smör och kryddor och mixa. Smaka av.

 

Fetaost & basilikasås

 

1/2 fetaost

1 dl creme fraiche

1/3-dels kruka basilika

svartpeppar

 

Mixa ihop fetaost i mindre bitar med creme fraiche och basilika och smaka av med svartpeppar.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln