God svampsoppa

Höst = svamptider = sopptider.

 

Här är en god och enkel svampsoppa. Gjord på trattkantareller denna gång. Gott att toppa med lite bacon. Servera gärna ostcips eller en bit brie-ost till. 

 

Svampsoppa
Recept 3-4 personer

1 liter svamp. Kantareller, trattkantareller och skogschampinjoner t ex
1 gul lök
6 dl liter vatten
1 buljontärning (svamp eller grönsak)
1 msk basilika
1 msk timjan
2 dl vispgrädde
Salt, peppar

 

Fräs lök och svamp i rejält med smör. Krydda. Häll i en hög kastrull/gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät, häll på vispgrädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Stek ca 1 paket bacon och spar gärna några fina svampar som du dekorerar soppan med.

Etiketter: soppa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln