God svampsoppa

Höst = svamptider = sopptider.

 

Här är en god och enkel svampsoppa. Gjord på trattkantareller denna gång. Gott att toppa med lite bacon. Servera gärna ostcips eller en bit brie-ost till. 

 

Svampsoppa
Recept 3-4 personer

1 liter svamp. Kantareller, trattkantareller och skogschampinjoner t ex
1 gul lök
6 dl liter vatten
1 buljontärning (svamp eller grönsak)
1 msk basilika
1 msk timjan
2 dl vispgrädde
Salt, peppar

 

Fräs lök och svamp i rejält med smör. Krydda. Häll i en hög kastrull/gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät, häll på vispgrädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Stek ca 1 paket bacon och spar gärna några fina svampar som du dekorerar soppan med.

Etiketter: soppa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln