God svampsoppa

Höst = svamptider = sopptider.

 

Här är en god och enkel svampsoppa. Gjord på trattkantareller denna gång. Gott att toppa med lite bacon. Servera gärna ostcips eller en bit brie-ost till. 

 

Svampsoppa
Recept 3-4 personer

1 liter svamp. Kantareller, trattkantareller och skogschampinjoner t ex
1 gul lök
6 dl liter vatten
1 buljontärning (svamp eller grönsak)
1 msk basilika
1 msk timjan
2 dl vispgrädde
Salt, peppar

 

Fräs lök och svamp i rejält med smör. Krydda. Häll i en hög kastrull/gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät, häll på vispgrädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Stek ca 1 paket bacon och spar gärna några fina svampar som du dekorerar soppan med.

Etiketter: soppa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln