Vitkål!

Vitkål är så bra, så bra, sååååååååååå bra!

Vitkål innehåller:

 

  1. Massor med nyttiga C-vitaminer
  2. Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  3.  Kalium - Kan bl.a hjälpa till med att sänka högt blodtryck
  4. Järn, K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

Vad gör man med vitkålen då? 

En god Kålpudding kanske? Eller varför inte, som på bilden nedan, en god köttfärssås med lätt gräddkokt vitkål. Det fick jag som "önskerätt" från en icke LCHF:are i söndags och lagade med glädje!

 

Vad gör man med den? Bara fantasin begränsar:

  • En krämig coleslaw
  • En "pizzasallad" med olja, vinäger, salt och peppar
  • Smörstekt vitkål
  • Riven vitkål
  • Gräddkokt vitkål

Vad kan man göra mer?

Etiketter: grönsaker

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln