Vitkål!

Vitkål är så bra, så bra, sååååååååååå bra!

Vitkål innehåller:

 

  1. Massor med nyttiga C-vitaminer
  2. Folacin. Något vi behöver för att bilda nya röda blodkroppar
  3.  Kalium - Kan bl.a hjälpa till med att sänka högt blodtryck
  4. Järn, K-vitamin, mjuka fibrer och Selen

Vad gör man med vitkålen då? 

En god Kålpudding kanske? Eller varför inte, som på bilden nedan, en god köttfärssås med lätt gräddkokt vitkål. Det fick jag som "önskerätt" från en icke LCHF:are i söndags och lagade med glädje!

 

Vad gör man med den? Bara fantasin begränsar:

  • En krämig coleslaw
  • En "pizzasallad" med olja, vinäger, salt och peppar
  • Smörstekt vitkål
  • Riven vitkål
  • Gräddkokt vitkål

Vad kan man göra mer?

Etiketter: grönsaker

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln