Men Viktväktarna funkar ju..?

Jag argumenterar inte med människor som valt att gå ner i vikt på andra sätt än LCHF. Inte i termen "rätt och fel". För det finns bara ett rätt sätt att gå ner i vikt.  Att göra det långsiktigt och hälsosamt.

Jag har själv ingen personlig erfarenhet av Viktväktarna. Men har haft MÅNGA fd viktväktare som kunder och de har en gemensam bild: Det "fungerade", de gick ner i vikt. Men de gick upp igen. Och då är min fråga, kanske lite elak men ibland behöver man vara rak och tydlig: Om du gick upp alla kilon du gått ner plus lite till, fungerade det verkligen då?

 


I min värld så har det inte fungerat. Av ena eller andra anledningen. Vanligaste anledningen är att "tjockisar" faktiskt inte klarar av att äta "lite av allt" och det falerar där. För plötsligt orkar man inte mäta och räkna och väga längre, och då äter man "mycket av allt" igen... Och eftersom Viktväktarna för kroppen är likställt med svält så blir man väldigt bra på fettlagring efter sådana perioder. 

För så fungerar det. Man gör det i en "period". Sen gör man som man gjorde innan (och resultatet blir som det blev innan.. ) och sen kör man en ny period. 

Jag vet att Viktväktarna förändrat sig genom åren. Som några vänner, och ständiga viktväktare, sa till mig plötsligt: Nu har pastan blivit så "dyr" så vi kan lika gärna prova LCHF. För de gillade pasta så mycket att de valde Viktväktarna för att pastan var okej där... Men plötsligt var den inte lika okej längre och då var det inte lika roligt...

 

Jag älskade också pasta. 4-5 dagar i veckan gärna. Men sorry, jag kan inte äta pasta. Blir tjock och godissugen. Visst, kan kännas trist ibland, men hellre gå vidare och acceptera det än att räkna antal pasta jag äter och vara hungrig. 

Jag gillade att röka också, men gillade inte att bli beroende och stå ute och röka i minus 15 och snålblåst. Ville heller inte dö av lungcancer. Därför slutade jag. Och feströker inte.  Jag gillar godis också. Sjukt mycket! Men blir tjock, hungrig och på dåligt humör av godis så jag måste välja bort. 

Har man inte kunnat äta "lite av allt" förut utan att bli tjock och hungrig så kommer man aldrig kunna göra det igen utan att ständigt räkna och mäta och troligtvis vara rätt hungrig medans man gör det. Kan kännas tufft att acceptera men så ser jag det.

 

Vad har ni för erfarenheter?

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln