Veckans middag: SÖNDAG

Veckans sista middag! Och nu blev det ordning och reda och god bra mat och ett par matlådor. Jag ska samla ihop alla era tips och publicera här i veckan så vi alla får lite nya tips och inspiration, det behöver man!

 

Mustig Köttfärssås med gräddkokt vitkål & morot

Recept 4 personer

 

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpuré

2 msk chilisås

1 dl rödvin (kan uteslutas men blir gott...)

1/2 dl vispgrädde

salt/peppar/basilika

 

Hacka lök och vitlök och bryn i smör. Tillsätt köttfärs. När den inte är rosa längre, krydda och häll i tomatpuré, chilisås och vin. Låt koka på låg värme minst 1/2 timme och tillsätt grädden sista 10 minutrarna.

 

Gräddkokt vitkål och morot

1 litet vitkålshuvud

2 stora morötter

50 g smör

1-11/2 dl vispgrädde

salt/vitpeppar

 

Strimla vitkålen och hyvla morot med en potatisskalare.Fräs i smör på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt grädden och ha på låg värme ca 10-15 minuter till.

Servera gärna med färskriven parmesan.

 

Vad åt DU till middag idag söndag?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln