Veckans middag: SÖNDAG

Veckans sista middag! Och nu blev det ordning och reda och god bra mat och ett par matlådor. Jag ska samla ihop alla era tips och publicera här i veckan så vi alla får lite nya tips och inspiration, det behöver man!

 

Mustig Köttfärssås med gräddkokt vitkål & morot

Recept 4 personer

 

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpuré

2 msk chilisås

1 dl rödvin (kan uteslutas men blir gott...)

1/2 dl vispgrädde

salt/peppar/basilika

 

Hacka lök och vitlök och bryn i smör. Tillsätt köttfärs. När den inte är rosa längre, krydda och häll i tomatpuré, chilisås och vin. Låt koka på låg värme minst 1/2 timme och tillsätt grädden sista 10 minutrarna.

 

Gräddkokt vitkål och morot

1 litet vitkålshuvud

2 stora morötter

50 g smör

1-11/2 dl vispgrädde

salt/vitpeppar

 

Strimla vitkålen och hyvla morot med en potatisskalare.Fräs i smör på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt grädden och ha på låg värme ca 10-15 minuter till.

Servera gärna med färskriven parmesan.

 

Vad åt DU till middag idag söndag?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln