Veckans middag: SÖNDAG

Veckans sista middag! Och nu blev det ordning och reda och god bra mat och ett par matlådor. Jag ska samla ihop alla era tips och publicera här i veckan så vi alla får lite nya tips och inspiration, det behöver man!

 

Mustig Köttfärssås med gräddkokt vitkål & morot

Recept 4 personer

 

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpuré

2 msk chilisås

1 dl rödvin (kan uteslutas men blir gott...)

1/2 dl vispgrädde

salt/peppar/basilika

 

Hacka lök och vitlök och bryn i smör. Tillsätt köttfärs. När den inte är rosa längre, krydda och häll i tomatpuré, chilisås och vin. Låt koka på låg värme minst 1/2 timme och tillsätt grädden sista 10 minutrarna.

 

Gräddkokt vitkål och morot

1 litet vitkålshuvud

2 stora morötter

50 g smör

1-11/2 dl vispgrädde

salt/vitpeppar

 

Strimla vitkålen och hyvla morot med en potatisskalare.Fräs i smör på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt grädden och ha på låg värme ca 10-15 minuter till.

Servera gärna med färskriven parmesan.

 

Vad åt DU till middag idag söndag?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln