Veckans middag: SÖNDAG

Veckans sista middag! Och nu blev det ordning och reda och god bra mat och ett par matlådor. Jag ska samla ihop alla era tips och publicera här i veckan så vi alla får lite nya tips och inspiration, det behöver man!

 

Mustig Köttfärssås med gräddkokt vitkål & morot

Recept 4 personer

 

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk tomatpuré

2 msk chilisås

1 dl rödvin (kan uteslutas men blir gott...)

1/2 dl vispgrädde

salt/peppar/basilika

 

Hacka lök och vitlök och bryn i smör. Tillsätt köttfärs. När den inte är rosa längre, krydda och häll i tomatpuré, chilisås och vin. Låt koka på låg värme minst 1/2 timme och tillsätt grädden sista 10 minutrarna.

 

Gräddkokt vitkål och morot

1 litet vitkålshuvud

2 stora morötter

50 g smör

1-11/2 dl vispgrädde

salt/vitpeppar

 

Strimla vitkålen och hyvla morot med en potatisskalare.Fräs i smör på låg värme ca 10 minuter. Tillsätt grädden och ha på låg värme ca 10-15 minuter till.

Servera gärna med färskriven parmesan.

 

Vad åt DU till middag idag söndag?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln