"Kan man smälta ner 40 gram smör i nutrilett soppa och få den till lchf"

Frågan ovan har jag fått. Och liknande frågor har dykt upp mer och mer på senaste tiden. Har troligen med hela "MBC-kaffe-debatten" att göra. Hur jag ser på det vet ni. Eller kan läsa här.

 

Jag struntar fullkomligt i om folk tar en kaffe med smör/kokosfett, ister eller whatever i sitt kaffe då och då eller dricker bearnaisesås till frukost, det är ett val man gör.

Men jag jobbar med långsiktig kostrådgivning. Och att köra med dryckes-dieter, oavsett vad man kokar ihop för något i muggen-är jag fullkomligt emot!

MÅNGA har förstört både sin ämnesomsättning och sina magar med Cambridge och Nutrilett-kurer. MÅNGA har gått ner mycket i vikt. Och upp ännu mer...

Hur lockande det än är att försöka tappa vikt snabbt, ställ dig frågan "Vad händer sen?". När du inte vill se en enda påste Cambridge med jordgubbssmak längre, vad gör du då? För när du börjar göra som du gjorde innan kommer vikten bli som den var innan... Och övriga problem kommer tillbaka. Om du inte kunde "ta EN" före kuren kommer du inte, genom att mobilisera viljestyrka, kunna "ta EN" efter kuren heller. 

"Gå ner i vikt kan man göra på många sätt" som proffs-läkarna och Livsmedelsverket brukar säga i TV, och det är sant. Det är när det gäller att hålla vikten den verkliga utmaningen kommer, och då måste det vara något som man står ut med. Länge. Mat man kan tänka sig att äta i 5-10-20 år. 

 

Så nej, nutrilett med smör är inte LCHF. Det är nutrilett med smör. Och detta är innehållsförteckningen:

 

Ingredienser: Sojaprotein, fruktsocker, fiber (sojabaserat), kakao, emulgeringsmedel (lecitin), sojaolja, glukossirap, förtjockningsmedel (guarkärnmjölk, xantangummi, gummi arabicum), aromämnen (choklad/banan), sötningsmedel (aspartam, acesulfam K), maltodextrin, majsstärkelse, laktos, sackaros, majsolja, surhetsreglerande medel (citronsyra).

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln