Blaxsta vingård - Lågkolhydratkost i världsklass!

Nu har jag varit där!

På det "hemliga" Kick-off/konferens-stället Blaxsta vingård utanför Flen.

Ja, ni läste rätt. En vingård. Utanför Flen. Hur häftigt som helst! Fantastiskt vacker miljö, lokalproducerat i sin rätta bemärkelse och en verklig kärlek till mat, vin och bra råvaror.

Vad kan det bli annat än den bästa matupplevelsen någonsin? 

Och när det är "riktigt bra skit", då behöver man inte hålla på och "krångla" och ändra massa i menyerna för hög kvalité innebär att man inte drygar ut maten med massa billiga kolhydrater... 

Efterrätterna innehåller såklart socker. Det gör efterrätter, och jag valde bort dem och fick jättefin ersättning! Hade jag inte varit sockerkänslig hade jag ätit - fantastiska kreationer!

 

Här kommer det, ALLT vi fick!

Tackar för två fantastiska dagar!

 

Vi började med en trerätters lunch...

Blåfenad Tonfisk med sallad från trädgården
Anklår med blomkålscreme och linser

Och här kom största utmaningen för mig... En underbar chokladskapelse gjord på tre sorters kakao. Luktade underbart... Men inget för mig, bara att acceptera...

Sen fika... En kaka som såg fullkomligt perfekt ut och såklart var jättegod också, enligt de som åt...

På kvällen fick vi guidad rundtur där man berättade om processen att göra vin i Sverige, jätteintressant. Men verkar komplicerat, byråkratiskt, tidskrävande och tålamodskrävande...:)

 

Ja, sen inleddes 7-rätters-middagen. Först med bubbel-mingel, sedan den fantastiska maten!

Tartar på pilgrimsmusslor, bondbönor och koriander serverade med vilda ängsörter
Havrerot med champagneångad kungskrabba, musselcreme dubble och havssparris
Björksavskokt piggvarsfena och havskräfta, vildtomater, vit tryffelostsås och färsk sevruga-kaviar
Rotfrukter med färsk Öland-sommartryffel, olja på rostat hö, omogna hasselnötter, vildsvinsskinka,lavasalt och fänkålsblad
Rosastekt Highlander entrecote med dagens plock av trädgårdens primörer, kantareller, körvel & vassleskum
Lingonrisaskad älg & getost med aprikosmarmelad och knäcke
Citronverbenaglass med tyffelhonungsgravade Blaxstapersikor, honungschips, björnbär och lönnsirap
Min efterrätt! Jordgubbar, hallon, björnbär...
Blaxsta Icewine! Jättegott!

Mätta och fantastiskt nöjda blev vi efter allt detta, och att bara sitta och äta och njuta av god mat och gott vin i flera timmar är ju verkligen en LYX.

 

Och detta i sällskap av fantastiska kollegor- inte illa!

 

Rekommenderar verkligen ett besök på Blaxsta om ni har vägarna förbi!

 

(Och vi fick ju såklart lunch och frukost dag två också, kommer i ett eget inlägg...:))

 

Sen har jag en fråga jag ställer mig nu...:

Vad faan ska jag äta ikväll?!?!??

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln