Goda köttfärsbiffar med olika tillbehör

När man ändå håller på...

 

Jag köpte ett stoooooort paket med köttfärs, fram med två stekpannor och sen gjorde jag ett helt gäng köttfärsbiffar. Hälften av dem fyllde jag med mozzarella-ost. Bara att ta en lagom stor bit och forma biffarna kring.

Köttfärsbiffar är perfekt snabbmat att ta fram från frysen, bra i matlådan, och passar med alla tillbehör.

 

Först en god vitkålssallad:

1/2 färskt vitkålshuvud strimlat fint

1/2-1 dl god olivolja

Flingsalt/svartpeppar.

 

Bara att blanda ihop och avnjuta. VItkål är billigt och väldigt nyttigt! Färsk vitkål på sommaren försöker jag äta så mycket det bara går för det är ju så gott också!

Köttfärsbiff, chilibearnaise och vitkålssallad

Nästa tillbehör till biffarna blev blomkålsmos. 

Hur gott som helst! Ta gärna en extra tsk/msk smör vid serveringen.

 

Blomkålsmos
Recept 4 personer

 

En normalstor blomkål
1 ½ - 2 dl Vispgrädde
2 msk smör
2-3 msk philadelphiaost (kan uteslutas)
Salt/peppar

 

Skär/bryt blomkålen i bitar och koka ca 7 minuter.
Häll av vattnet, slå på grädde och en matsked smör. Mosa blomkålen med en gaffel. Mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Mixa i philadelpiaosten (bra bindingsmedel, alternativt 1 dl stark lagrad ost-jättegott).

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln