LCHF-middag innan loppet

Att "ladda upp" inför en idrottsprestation är vi nog många som testat på. Gärna "pasta-laddning". För så gör "riktiga idrottsmän" och då måste vi som tränar 1 timme 2-3 ggr i veckan också göra så... Eller?

 

Jag har testat motion och pastaladdning. När jag tränade och åt mycket kolhydrater upplevde jag att det inte fanns någon botten i hur hungrig jag var. Jag var medveten om att jag troligen "åt upp" de kalorier jag förbrukade under träningen, men kunde bara inte göra något åt det, för hungrig var jag ju!

Frukt innan träning, frukt efter träning, pasta om jag sprang mer än 5 km. I tron att det var "ett måste". Tränar man så måste man äta mycket kolhydrater, det visste ju alla...

Denna kolhydratladdning ledde till ett blodsocker som åkte bergochdalbana och ständigt hunger och sug. Jag gick heller inte ner i vikt av träningen eftersom jag åt för mycket.

 

Igår efter Midnattsloppet delades det ut bananer och Reztart  i mål. För om man sprungit en mil så måste det in massa socker när man är i mål? Eller? Och äta "nyttiga bars" som innehåller hälften socker...

Herregud, det var en mil det handlade om... Det var inget triathlon eller marathon där alla energidepåer riskerar att ta slut... Ändå tog folk både flera bananer och flera bars. Troligen var de väldigt hungriga efter pastaladdningen före loppet...

 

Jag går ju inte längre på sockerdrift utan på fettdrift. Har bytt huvudsakligt bränsle. Och fördelen är att fettdriften räcker mycket, mycket längre utan att behöva påfyllning än när man går på socker. 

Därför vet jag inte vad mjölksyra är längre. Jag tar inte slut på det sättet. Jag tar slut för att det brister i kondition.

 

Gårdagens middag blev:

Lax & Fetaostburgare med rårivna morötter, vitlöksmajonnäs och sockerärter. 

Valde fisk för att det inte skulle kännas för tungt i magen.

Efter loppet blev det 1/2 banan innan cykelturen på 5 km hem (att cykla uppför Västerbron på väg hem var hur jobbigt som helst!!!).

Morötter har jag varit allergisk mot förut, men sedan kostomläggningen är alla mina kostallergier (äpplen, morötter, nötter, persikor, körsbär mm) i stort sett borta. Lite försiktighet med hasselnötter bara. En verklig vinst!

Och jag gillar morötter skarpt, men är lite försiktig med det, inte för kolhydraternas skull utan för att det är så sött (helst tillagat).

 

Åt inget mer när jag kom hem utan gick och lade mig.

 

När jag vaknade i morse var jag ganska hungrig och då blev det en god frukost med bacon, äggröra, avokado och ett äpple. 

Att "ladda" med LCHF-kost är det bästa jag har gjort för både hälsa, vikt och prestation!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln