Guld-fisk med goda tillbehör!

Flera gånger i Spanien åt jag en fisk som där heter "Dorada". Jag har googlat fram att det är "Guldbraxen" i Sverige. En jättegod vit fisk, testa att gå till fiskdisken och köpa, det ska jag göra! :)

 

Och här ett jättegott LCHF-medelhavskost-recept:

 

Stekt "Dorada" med aubergine och sallad

Recept 1 person

 

Filé av Dorada/Guldbraxen

 

1/2 aubergine

1 hackad vitlöksklyfta

Salt

 

1 dl olivolja

3 hackade vitlöksklyftor

1/2 dl hackad persilja

Salt/peppar

 

Blanda oljan med vitlök och persilja och smaka av med kryddor.

Stek fisken i smör med skinnsidan neråt. Gör bara en snabb vändning när den börjar bli klar (vit). Häll på några matskedar av såsen mot slutet av stekningen och ha resten till serveringen.

 

Skiva auberginen och lägg den i kallt saltat vatten ca 20 minuter. Tag därefter upp den, lägg i en ugnsform-strö över hackad vitlök, salta och sätt in i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.

 

Servera med en sallad med tomat, avokado och tunt skivad rödlök.

Etiketter: fisk resor

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln