"Får" man äta bigaråer?

Den frågan fick jag från en person som jag hade som kund.

 

Bigaråer innehåller förhållandevis mycket kolhydrater, ca 15 g/100 g, och de är väldigt söta. De kan trigga igång sötsug men det behöver inte vara så. Och det är en säsongsvara som är fantastiskt god i sin bästa säsong.

 

Jag själv försöker äta "några få" vilket inte är helt enkelt, men något som underlättar är att äta dem tillsammans med mättande fett och protein. Då är det lättare att bara ta några få eftersom man blir mätt av annat.

 

Här åt vi en god parmaskinka och lite ostar tillsammans med skålen med bigaråer. Perfekt!

 

Något som jag märker händer nu när jag ätit "mycket" frukt i en vecka är att magen expanderar... Direkt! Svullnar upp efter för många jordgubbar eller persikor. Sen tar det något dygn innan det går tillbaka. Ingen jätterolig känsla-det gäller därför att hitta balansen hur mycket "man" kan äta av de goda frukterna och bären!

 

Hur blir det för er nu på sommaren? Blir det mer frukt och bär än annars och hur fungerar det?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln