God, enkel och matig sallad

Nu när tomaterna är goda äter jag gärna mycket tomatsallader i olika former och i Spanien tror jag nästan att det blev en tomatsallad varje dag i något sammanhang.

 

Viktigt är ju att få den mättande, så här är ett exempel på en jättegod variant med avokado och mozzarella-ost. Och en god oliv-oljedressing!

 

Tomat & Mozzarellasallad

Recept 1 person

 

2 stora tomater skivade i tjocka skivor

1 skivad avokado

1 skivad mozzarella-ost

Ev några cocktailtomater

 

1/2 dl olivojla

1/3 kruka basilika

salt/peppar

 

Skiva grönsakerna och osten och lägg ut på ett stort fat/tallrik med tomaterna först, toppat med avokado, sen mozzarellan.

Mixa dressingen och ringla över. Toppa gärna med cocktailtomater skurna i "stjärnor"

 

Etiketter: grönsaker resor

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln