Bottenlös paj

Pajer av olika slag är praktiskt och god mat tycker jag. Ett LCHF-pajskal som är gott hittar ni recept på HÄR.

 

Jag tycker dock att det funkar rätt bra att göra paj utan botten också och där spar man ju faktiskt ett moment.

Idag blev det vegetariskt. Inte apråpå dagens "kött-debatt" i olika bloggar och tidningar, där DN ändrade morgonens rubrik "LCHF ger ökad risk för hjärtsjukdomar" till "Mycket kött ökar risken för stroke", utan för att LCHF helt enkelt inte är någon speciell "köttdiet" och jag äter vegetariskt 1-2 dagar i veckan oftast...

Parmesan & Ruccolapaj

Recept 3-4 personer

 

4 ägg

2 dl vipsgrädde

1 dl mjölk

4 dl grovriven parmesanost (eller västerbottenost)

Svartpeppar, ev lite salt
1 1/2 påse ruccolasallad

Lägg salladen i botten på en pajform. Vispa ihop smeten och häll över. Grädda på 175 grader ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.

Etiketter: ägg paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln