Bottenlös paj

Pajer av olika slag är praktiskt och god mat tycker jag. Ett LCHF-pajskal som är gott hittar ni recept på HÄR.

 

Jag tycker dock att det funkar rätt bra att göra paj utan botten också och där spar man ju faktiskt ett moment.

Idag blev det vegetariskt. Inte apråpå dagens "kött-debatt" i olika bloggar och tidningar, där DN ändrade morgonens rubrik "LCHF ger ökad risk för hjärtsjukdomar" till "Mycket kött ökar risken för stroke", utan för att LCHF helt enkelt inte är någon speciell "köttdiet" och jag äter vegetariskt 1-2 dagar i veckan oftast...

Parmesan & Ruccolapaj

Recept 3-4 personer

 

4 ägg

2 dl vipsgrädde

1 dl mjölk

4 dl grovriven parmesanost (eller västerbottenost)

Svartpeppar, ev lite salt
1 1/2 påse ruccolasallad

Lägg salladen i botten på en pajform. Vispa ihop smeten och häll över. Grädda på 175 grader ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.

Etiketter: ägg paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln