Bottenlös paj

Pajer av olika slag är praktiskt och god mat tycker jag. Ett LCHF-pajskal som är gott hittar ni recept på HÄR.

 

Jag tycker dock att det funkar rätt bra att göra paj utan botten också och där spar man ju faktiskt ett moment.

Idag blev det vegetariskt. Inte apråpå dagens "kött-debatt" i olika bloggar och tidningar, där DN ändrade morgonens rubrik "LCHF ger ökad risk för hjärtsjukdomar" till "Mycket kött ökar risken för stroke", utan för att LCHF helt enkelt inte är någon speciell "köttdiet" och jag äter vegetariskt 1-2 dagar i veckan oftast...

Parmesan & Ruccolapaj

Recept 3-4 personer

 

4 ägg

2 dl vipsgrädde

1 dl mjölk

4 dl grovriven parmesanost (eller västerbottenost)

Svartpeppar, ev lite salt
1 1/2 påse ruccolasallad

Lägg salladen i botten på en pajform. Vispa ihop smeten och häll över. Grädda på 175 grader ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.

Etiketter: ägg paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln