Bottenlös paj

Pajer av olika slag är praktiskt och god mat tycker jag. Ett LCHF-pajskal som är gott hittar ni recept på HÄR.

 

Jag tycker dock att det funkar rätt bra att göra paj utan botten också och där spar man ju faktiskt ett moment.

Idag blev det vegetariskt. Inte apråpå dagens "kött-debatt" i olika bloggar och tidningar, där DN ändrade morgonens rubrik "LCHF ger ökad risk för hjärtsjukdomar" till "Mycket kött ökar risken för stroke", utan för att LCHF helt enkelt inte är någon speciell "köttdiet" och jag äter vegetariskt 1-2 dagar i veckan oftast...

Parmesan & Ruccolapaj

Recept 3-4 personer

 

4 ägg

2 dl vipsgrädde

1 dl mjölk

4 dl grovriven parmesanost (eller västerbottenost)

Svartpeppar, ev lite salt
1 1/2 påse ruccolasallad

Lägg salladen i botten på en pajform. Vispa ihop smeten och häll över. Grädda på 175 grader ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.

Etiketter: ägg paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln