"Hur kommer det sig att du inte är ännu smalare om LCHF är så bra?"

Fick den kommentaren här i bloggen igår. Tänkte först lämna den helt utan att kommentera för kommentar kändes överflödig...

Men sen kom jag på att vi är många som utsätts för detta. Människor kanske inte SÄGER det, för det vågar man inte (lättare att gömma sig på nätet bakom en fejkad mejl-adress och ett alias!), men nog tänker många så eller vad tror ni?

 

Och vad svarar man? Hur är det?

 

LCHF är ingen bantningsmetod. Det är ett sätt att äta naturlig kost, så nära som möjligt som vi är anpassade för, och genom detta uppnå ökad hälsa på olika sätt. Eftersom övervikt är ett tecken på någon form av obalans i kroppen fungerar LCHF även mot övervikt. Med olika bra resultat. Många människor har hormonella obalanser och andra problem som gör det svårt att tappa vikt. Man kan ha "bantat sönder" sin kropp. Man kan ha problem med sköldkörteln. Osv, osv. Kvinnor som kommit in i klimakteriet upptäcker ofta att de kilon som är för mycket sitter som berg... Människor äter LCHF-kost av massor av skäl förutom att gå ner i vikt. Sockerberoende, diabetes, magproblem, migrän, olika ledsjukdomar är några saker som en LCHF-kost kan lindra/bota.

 

Varför jag inte är smalare?

För att jag ser ut så här. När jag äter mig mätt och håller mig ifrån kolhydrater. Jag kan gå ner något/några kilon till, men då krävs att jag kan hålla mig hungrig. Och en "hunger-vikt" går inte att hålla i längden, man kommer äta sig tillbaka till kroppens önskevikt.

 

Att jag väger 68-69 kg till mina 175 cm och inte 60-62 kg kan förklaras av följande:

 • Genetiken (kurvig genetik ;))
 • Kraftig benstomme (ja, jag har mätt)
 • Jag är nästan 40 år, ämnesomsättningen sjunker med åldern
 • Att jag vill äta mig mätt
 • Att min kropp har lätt att fettlagra

Kroppsidealen är skruvade! Vi är alla olika byggda, helst kvinnokroppen. Små bröst, stora bröst, smal midja, stor rumba, breda höfter, smala höfter... Vi har en "grunduppsättning" vi inte kan påverka nämnvärt. Så vad gör man då?

Jo, man äter hälsosamt och gör sitt allra bästa att VARA NÖJD med sig själv!

 

Jag kommer inte ägna en sekund till av mitt liv åt att vara missnöjd med mig själv i bikini! Jag är färdig med det!

Hoppas inte att du gör det heller... Du är den du är-just nu-var nöjd med det!

Etiketter: diverse vikt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

 • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

 • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

 • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

 • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

 • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

 • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln