Räkmacka LCHF

Igår Midsommardagen var jag allmänt sugen hela dagen... Så blir det av mitt "överätande" av bär och lite potatis och i kombination med alkohol... Och det jag var sugen på, som jag inte varit sugen på på evigheter eller ätit ett enda på snart 2 år, var chips... Dillchips!

Bara att äta strikt LCHF och ta sig igenom dagen och vänta på att suget försvinner...

 

Något som fick "duga" när det inte blev chips var istället en rejäl och matig räksmörgås. Jättegott blev det och Bakerix är ett nytt "måste" i mitt skafferi.

 

Räksmörgås LCHF

Recept 1 smörgås

 

1 dl bakerix

1 ägg

 

2 hg räkor

2 ägg

1 skivad tomat

2 msk majonnäs

 

Vispa ägget fluffigt och blanda i Bakerix. Bred ut tunt till en kaka på bakplåtspapper. Ha i ugnen på 175 grader 12-14 minuter.

 

Koka äggen, skala räkorna. Bred smör/bregott på smörgåsen och lägg på ägg och tomater. Toppa med majonnäs och räkor och färsk dill.

Etiketter: bröd skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln