Räkmacka LCHF

Igår Midsommardagen var jag allmänt sugen hela dagen... Så blir det av mitt "överätande" av bär och lite potatis och i kombination med alkohol... Och det jag var sugen på, som jag inte varit sugen på på evigheter eller ätit ett enda på snart 2 år, var chips... Dillchips!

Bara att äta strikt LCHF och ta sig igenom dagen och vänta på att suget försvinner...

 

Något som fick "duga" när det inte blev chips var istället en rejäl och matig räksmörgås. Jättegott blev det och Bakerix är ett nytt "måste" i mitt skafferi.

 

Räksmörgås LCHF

Recept 1 smörgås

 

1 dl bakerix

1 ägg

 

2 hg räkor

2 ägg

1 skivad tomat

2 msk majonnäs

 

Vispa ägget fluffigt och blanda i Bakerix. Bred ut tunt till en kaka på bakplåtspapper. Ha i ugnen på 175 grader 12-14 minuter.

 

Koka äggen, skala räkorna. Bred smör/bregott på smörgåsen och lägg på ägg och tomater. Toppa med majonnäs och räkor och färsk dill.

Etiketter: bröd skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln