Räkmacka LCHF

Igår Midsommardagen var jag allmänt sugen hela dagen... Så blir det av mitt "överätande" av bär och lite potatis och i kombination med alkohol... Och det jag var sugen på, som jag inte varit sugen på på evigheter eller ätit ett enda på snart 2 år, var chips... Dillchips!

Bara att äta strikt LCHF och ta sig igenom dagen och vänta på att suget försvinner...

 

Något som fick "duga" när det inte blev chips var istället en rejäl och matig räksmörgås. Jättegott blev det och Bakerix är ett nytt "måste" i mitt skafferi.

 

Räksmörgås LCHF

Recept 1 smörgås

 

1 dl bakerix

1 ägg

 

2 hg räkor

2 ägg

1 skivad tomat

2 msk majonnäs

 

Vispa ägget fluffigt och blanda i Bakerix. Bred ut tunt till en kaka på bakplåtspapper. Ha i ugnen på 175 grader 12-14 minuter.

 

Koka äggen, skala räkorna. Bred smör/bregott på smörgåsen och lägg på ägg och tomater. Toppa med majonnäs och räkor och färsk dill.

Etiketter: bröd skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln