Räkmacka LCHF

Igår Midsommardagen var jag allmänt sugen hela dagen... Så blir det av mitt "överätande" av bär och lite potatis och i kombination med alkohol... Och det jag var sugen på, som jag inte varit sugen på på evigheter eller ätit ett enda på snart 2 år, var chips... Dillchips!

Bara att äta strikt LCHF och ta sig igenom dagen och vänta på att suget försvinner...

 

Något som fick "duga" när det inte blev chips var istället en rejäl och matig räksmörgås. Jättegott blev det och Bakerix är ett nytt "måste" i mitt skafferi.

 

Räksmörgås LCHF

Recept 1 smörgås

 

1 dl bakerix

1 ägg

 

2 hg räkor

2 ägg

1 skivad tomat

2 msk majonnäs

 

Vispa ägget fluffigt och blanda i Bakerix. Bred ut tunt till en kaka på bakplåtspapper. Ha i ugnen på 175 grader 12-14 minuter.

 

Koka äggen, skala räkorna. Bred smör/bregott på smörgåsen och lägg på ägg och tomater. Toppa med majonnäs och räkor och färsk dill.

Etiketter: bröd skaldjur

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ann-Charlotte » Vart finns logiken?!?!:  ”Jag har gått och funderat på när de ska föra statistik över hur många som dött m..”

  • Lena i Umeå » Ett år till!:  ”Grattis! Önskar dig (och oss alla) ett underbart kommande år.”

  • ebet » Läs detta!!!:  ”Statistiska Centralbyrån är bra mot covidskräck :) Jag 'råkade' räkna dödlighet/..”

  • Daniel » Väger alla kvinnor 5 kg för mycket?:  ”I love to have one of these but how I don’t know”

  • Helena » Läs detta!!!:  ”Visst är skrattet borta, speciellt för de som kämpar för sitt liv i en respirato..”

  • Ingerid » Läs detta!!!:  ”Ja visst är detta ett liv på sparlåga. Men egentligen är väl allt riktat till at..”

  • Birgitta » Läs detta!!!:  ”Tack för ditt inlägg! Instämmer till 100% och förfäras varje dag över hur vi ham..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln