Mäns våld mot kvinnor är ingen familjeangelägenhet!

Det här är helt OT från allt jag normalt skriver om här i bloggen. Det handlar inte om kost. Men det handlar dock om hälsa, och om livskvalitet. Och det är ett samhällsproblem. Och ett problem som ofta är extra aktuellt kring högtider och semestrar.

 

Jag pratar om mäns våld och förtryck mot kvinnor. Män som misshandlar psykiskt och fysiskt.

Jag mår illa när jag ibland hör ordet "familjevåld". Det låter nästan som något lite "gulligt" som man gör inom familjen. Det är inte vad det handlar om! Det handlar om ett brott. Något kriminellt. "Brott i nära relationer" som är Polisens benämning på det.

 

Män är fysiskt starkare än kvinnor. Det möjliggör dessa brott. Misshandeln kan vara psykisk, där kvinnan gradvis blir nedbruten av ord och kränkningar tills hon inte tror längre att hon har något värde. Blir kallad hora, oduglig, lat, utsätts för hånfullhet. Ständigt utsättas för nedsättande kommntarer. Kvinnan blir successivt nedbruten vilket möjliggör att hon senare i relationen "accepterar" även fysiskt våld som en del i sin relation. 

Män som misshandlar kan man inte identifiera så lätt. Det är ingen homogen grupp utan olika typer av män som finns i alla samhällsklasser. Den psykiska och fysiska misshandeln finns inte där från början. Då skulle de aldrig få någon kvinna intresserad. Det är män som verkar mycket trevliga, passionerade och uppvaktande i inledningen av en relation. Förändringen kan vara långsam och komma successivt och gradvist. Mycket viktigt här att lyssna på sin magkänsla ("känns det inte rätt är det med all sannolikhet inte rätt"!!!), det finns tidiga varningssignaler. Och ju tidigare man kan bryta en sådan här relation, desto bättre.

 

Man ska må bra i en relation. Och gör man inte det är det fel.

Det är aldrig någonsin en kvinnas fel att en man misshandlar. Hans problem och oförmåga att lösa inre och yttre konflikter på annat sätt än genom psykisk/fysisk misshandel ligger hos honom. Och du kan inte hjälpa! Du kan inte stödja, vårda, anpassa dig fram till att HAN ska ändra betéende. Det du kan kontrollera är ditt eget betéende och du ska kunna må bra och vara den du är och inte den som han vill att du ska vara.

 

Kvinnor, lämna destrukiva relationer! Det är inte lätt, ingen har sagt det, men det finns hjälp att få. Kontakta Kvinnofridslinjen. Sök hjälp. Berätta för vänner/famij som du litar på. Män som misshandlar ska inte skyddas! Du förtjänar något mycket bättre och det finns bättre män där ute. Och du har det bättre ensam än i en destruktiv relation.

 

Män som misshandlar och har problem med att hantera sina aggressioner, sök hjälp! Det finns olika organisationer, b la Manscentrum. Inse att du har ett problem och försök göra någonting åt det, med proffessionell hjälp kan du få ett liv som är mer harmoniskt med ett större inre lugn.

 

Någon som vill/kan dela information/komma med tips i detta viktiga ämne..? Skriv gärna en kommentar här eller mejla mig, info@kostvagen.se

Etiketter: diverse

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

  • Katarina » Påsk -2021 Covid 19:  ”Ja, visst är det konstigt! Alla risker verkar vara ok utom risken att bli smitta..”

  • Eva » Påsk -2021 Covid 19:  ”Som vanligt väldigt bra skrivet! Glad påsk! Eva”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln