Fläskfilé med ugnsrostade grönsaker LCHF

Egen bearnaisesås är relativt enkelt att göra och ofta skräms man i onödan eftersom den faktiskt inte skär sig så lätt.

Dock tycker jag baksidan med den egna såsen är att den blir "konstig" (skär sig) vid återuppvärmning, och eftersom jag ofta har matlåda är det osmidigt...

 

Igår testade jag dock en variant på sås från Åse. Jag gillade den OCH den blev bra i matlådan. Dock sa min middagsgäst "Nästa gång kan du gärna köpa färdig bearnaise" så det blev ingen jättesuccé...:)

En smörig sås med "snäll" smak. Enkel att göra!

Bearnaisesås

Recept 3 personer

 

150 gram smör

1 msk rödvinsvinäger

salt, vitpeppar

2 äggulor

1 msk creme fraiche

1-2 msk hackad färsk dragon och persilja (eller efter smak)

 

Smält smöret på medelstark värme, skira det gärna (ta bort det vita som lägger sig i botten).

Lägg vinäger, äggulor, cf i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten. Smaka av med salt, vitpeppar och dragon/persilja!

 

Blomkål och paprika skars i bitar och rostades i ugn på 200 grader med olivolja och salt ca 25 minuter.

Fläskfilén skivas och steks i smör.

Etiketter: fläskkött tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln