Att hålla vikten- En ständig utmaning!

Det finns en sak som är helt säker.

Om man en gång varit överviktig och blivit normalviktig och sedan går tillbaka att äta som man åt när man blev överviktig så kommer man bli överviktig igen!

Troligtvis än mer än innan. Kroppen gillar inte svältkurer eller plötsliga snabba viktnedgångar. Den lär sig "Sväääääääält. Nästa gång svält händer håller jag fast vid varenda kilo". Därför har många "långvariga bantare" som hålllit på med t ex Viktväktarna och pulverdieter och pendlat mycket i vikt upp och ner, ofta svårt att tappa vikt när man t ex testar LCHF som bantningsmetod för 20:onde gången. Kroppen vill inte släppa fettreserverna för den är rädd att det ska bli svält igen, såsom det varit förut.

 

Har man varit överviktig och nått sin målvikt så kommer det inte gå att ändra för mycket i kosten och börja "unna sig" fram och tillbaka igen. Kilona kommer snabbt tillbaka och stannar gärna kvar! 

Det kan vara lite sorgligt att inse att det är så.

Jag skulle vilja kunna äta surdegsbröd lite mer. Gärna lite godis då och då. Någon jättegod kaka oftare. Men det "går inte". Det går inte om jag vill behålla vikten och slippa sötsuget, och så "enkelt" är det med det! Vissa kan, inte jag.

Jag testar mig fram. Gick upp 2-3 kg över julhelgen bara av att unna mig lite, lite utöver det vanliga... Sen gäller superstrikt LCHF och mycket träning för att komma tillbaka. Löser sig INTE av sig själv... Det är därför jag personligen är rätt "petig" med att inte gå upp i vikt, för det "smyger" sig på så lätt, så lätt...

Några byxor finns i garderoben som inte klarar 2-3 kg. Jag väger mig var 3:e vecka. Pekar det uppåt så är det direkt bort med mörk choklad, nötter eller "en ostbit här och där" tills jag är tillbaka där jag vill vara.

Jag HAR lätt att gå upp i vikt. Det är inte lättare för mig än för någon annan att hålla vikten. Det finns inget sätt för mig att "äta lite av allt" och vara normalviktig. Jag kan inte sluta träna och ändå se vältränad ut.

Livet är orättvist, man får skapa acceptans för det och göra sitt allra bästa bara! :)

Etiketter: diverse

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln