God lax

Lax. Gott, enkelt att tillaga och variera men ändå en känsla av lyx. Helst med färsk lax.

Här en god lax-rätt toppad med nötter.

Hasselnötspanerad lax med squashtagliatelle

Recept 2 personer

 

300 g skinn- och benfri laxfilé

Salt/peppar

50 g smält smör

1 dl hackade hasselnötter

 

2 dl vispgrädde 

Rivet skal och saft av ½ citron

1 pressad vitlöksklyftor

1 dl riven lagrad ost 

Ca 400 g squasch 

 

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 2 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör och toppa med nötterna. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Stek i mitten av ugnen 10–15 min.

Hyvla squashen med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten. Servera

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln