God lax

Lax. Gott, enkelt att tillaga och variera men ändå en känsla av lyx. Helst med färsk lax.

Här en god lax-rätt toppad med nötter.

Hasselnötspanerad lax med squashtagliatelle

Recept 2 personer

 

300 g skinn- och benfri laxfilé

Salt/peppar

50 g smält smör

1 dl hackade hasselnötter

 

2 dl vispgrädde 

Rivet skal och saft av ½ citron

1 pressad vitlöksklyftor

1 dl riven lagrad ost 

Ca 400 g squasch 

 

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 2 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör och toppa med nötterna. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Stek i mitten av ugnen 10–15 min.

Hyvla squashen med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten. Servera

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln