Jättegod LCHF Morotskaka

Efterrätter och bakverk som är LCHF utan söt smak ger jag faktiskt inte mycket för... Och inte andra personer heller oftast.

De som inte äter LCHF tycker att "extrema" mörka chokladefterrätter är "äckliga". Jag tar hellre en bit ost än försöker få till något som bara blir halvbra.

Eftersom jag är sockerkänslig är jag heller ingen fantast av sötningsmedel. Jag blir helt enkelt "för glad" av söta saker jag äter. Dricka "sött" fungerar bättre.

 

Kunde dck inte motstå att prova denna LCHF Morotskaka. Inspirerad av Ulrika Davidsson.

Säger bara-testa! Och denna kan ni glädja alla med, LCHF som inte LCHF. Ett bra sockerfritt och glutenfritt alternativ som smakar himmelskt! Fantastiskt saftig.

 

LCHF Morotskaka

 

4 ägg

2 dl sukrin

3 dl mandelmjöl

2 tsk kanel

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljpulver

5 dl rivna morötter

1 dl kokosfett (smält med smöret)

50 g smält smör 

 

Topping

200 g philadelfiaost

1 dl créme fraiche

½ dl sukrin

Ev.valnötter till dekoration


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sukrin fluffigt. Blanda ner de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna. Blanda osten med créme fraiche och rör i sukrin. Fördela toppingen på kakan och dekorera med att dra en gaffel över crémen och toppa med valnötter om så önskas.

Etiketter: bröd efterrätt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln