LCHF husmanskost deluxe

Hade nästan glömt bort köttfärslimpan, längesedan jag lagade och det är ju sååå gott!

Och kan varieras så mycket. En favorit är fylld med mozzarella och pesto .

Denna gång valde jag dock en vanlig gammal hederlig baconlindad variant. Men lyxig blir den ju ändå, med vispgrädde i. Och en god gräddsås och ett glas vin. Passar till både vardag och fest!

 

Baconlindad köttfärslimpa med gräddsås

Recept 3 personer

 

500 gram nötfärs

1 dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

1 äggula

1 riven solo vitlöksklyfta och/eller 1/2 riven gul lök

2 msk örtkryddor provencale

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

Gräddsås

3 dl vispgrädde

2 msk soja

1/2 paket creme bonjour kantarellost

Salt/vitpeppar

 

Blanda grädden med fiberhusk, kryddor, lök och äggula. Rör i färsen. Forma till en limpa och linda bacon runt. Lägg i en smord ugnsform. Ha i ugnen på 175 grader ca 40-50 minuter.

Häll grädden i en kastrull. Vispa i soja och kantarellosten. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln