LCHF husmanskost deluxe

Hade nästan glömt bort köttfärslimpan, längesedan jag lagade och det är ju sååå gott!

Och kan varieras så mycket. En favorit är fylld med mozzarella och pesto .

Denna gång valde jag dock en vanlig gammal hederlig baconlindad variant. Men lyxig blir den ju ändå, med vispgrädde i. Och en god gräddsås och ett glas vin. Passar till både vardag och fest!

 

Baconlindad köttfärslimpa med gräddsås

Recept 3 personer

 

500 gram nötfärs

1 dl vispgrädde

1 msk fiberhusk

1 äggula

1 riven solo vitlöksklyfta och/eller 1/2 riven gul lök

2 msk örtkryddor provencale

Salt/svartpeppar

1 paket bacon

 

Gräddsås

3 dl vispgrädde

2 msk soja

1/2 paket creme bonjour kantarellost

Salt/vitpeppar

 

Blanda grädden med fiberhusk, kryddor, lök och äggula. Rör i färsen. Forma till en limpa och linda bacon runt. Lägg i en smord ugnsform. Ha i ugnen på 175 grader ca 40-50 minuter.

Häll grädden i en kastrull. Vispa i soja och kantarellosten. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva Hazard » Låt det inte hända!:  ”Tyvärr är det redan försent . Vi kommer nu få uppleva ett samhälle i klass med h..”

  • Katerina » Statistik och fakta :  ”Så bra skrivet! Tack! Precis vad jag tycker om läget i landet och i världen - in..”

  • Eva » Statistik och fakta :  ”Jag har hittat din blogg och tycker om att läsa den, den är ett litet ljus i tun..”

  • Nisse Hult » Statistik och fakta :  ”Klockrent igen om den galenskap som pågår i landet ”

  • Catarina » Statistik och fakta :  ”Jag håller med dig helt och hållet. Denna galenskap måste få ett slut!”

  • Nisse Hult » Är du i riskgrupp?:  ”Hej! Klockrent Ordet riskgrupp är så himla felspecat redan från dag 1 men vad ka..”

  • Therese » Är du i riskgrupp?:  ”Klockrent! Så bra sammanfattat, tänk om det nådde ut i media istället för all sk..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln