LCHF husmanskost

Klassisk husmanskost tycker jag är gott och mycket går också att "LCHF-anpassa". Vi pratar ju "gammal hederlig mat" här. Förr kanske man tog två potatisar och hade kroppsarbete. Idag behöver vi inte potatisarna i samma utsträckning. Vi blir inte tjocka av en potatis, men av att överdosera massor av kolhydrater, vilket påverkar blodsocker och insulin och därmed fettlagringen.

 

Här är en klassisk rätt som jag älskar. Stekt fläsk med löksås! Fläsket ska vara ordentligt stekt och såklart vispgrädde i såsen. Redning fixar jag med lite philadelpiaost.

 

Har ni några husmans-favoriter?

Etiketter: fläskkött snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln