LCHF husmanskost

Klassisk husmanskost tycker jag är gott och mycket går också att "LCHF-anpassa". Vi pratar ju "gammal hederlig mat" här. Förr kanske man tog två potatisar och hade kroppsarbete. Idag behöver vi inte potatisarna i samma utsträckning. Vi blir inte tjocka av en potatis, men av att överdosera massor av kolhydrater, vilket påverkar blodsocker och insulin och därmed fettlagringen.

 

Här är en klassisk rätt som jag älskar. Stekt fläsk med löksås! Fläsket ska vara ordentligt stekt och såklart vispgrädde i såsen. Redning fixar jag med lite philadelpiaost.

 

Har ni några husmans-favoriter?

Etiketter: fläskkött snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln