LCHF husmanskost

Klassisk husmanskost tycker jag är gott och mycket går också att "LCHF-anpassa". Vi pratar ju "gammal hederlig mat" här. Förr kanske man tog två potatisar och hade kroppsarbete. Idag behöver vi inte potatisarna i samma utsträckning. Vi blir inte tjocka av en potatis, men av att överdosera massor av kolhydrater, vilket påverkar blodsocker och insulin och därmed fettlagringen.

 

Här är en klassisk rätt som jag älskar. Stekt fläsk med löksås! Fläsket ska vara ordentligt stekt och såklart vispgrädde i såsen. Redning fixar jag med lite philadelpiaost.

 

Har ni några husmans-favoriter?

Etiketter: fläskkött snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln