LCHF husmanskost

Klassisk husmanskost tycker jag är gott och mycket går också att "LCHF-anpassa". Vi pratar ju "gammal hederlig mat" här. Förr kanske man tog två potatisar och hade kroppsarbete. Idag behöver vi inte potatisarna i samma utsträckning. Vi blir inte tjocka av en potatis, men av att överdosera massor av kolhydrater, vilket påverkar blodsocker och insulin och därmed fettlagringen.

 

Här är en klassisk rätt som jag älskar. Stekt fläsk med löksås! Fläsket ska vara ordentligt stekt och såklart vispgrädde i såsen. Redning fixar jag med lite philadelpiaost.

 

Har ni några husmans-favoriter?

Etiketter: fläskkött snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln