Du kan!

Nu ser man mycket bantingstips i tidningarna inför vår och sommar. Gå ner 4 kg på 3 veckor, ny diet, luffsa, spring, gå, nytt piller...

 

Att gå ner några kilo på en månad går. På massor av olika sätt. Men det vi trots allt vill åt är ju en bestående viktnedgång. Inte gå ner 4 kg och sen upp 7 kg... Där har många av oss varit...Och där hamnar man med pulverdieter och andra konstigheter. Vi måste hitta ett sätt som fungerar i längden. 10 år, 20 år, vill du äta riktig mat då eller hålla på och räkna kalorier och dricka konstiga drycker?

 

Lite inspiration från Åsa igen, läs mer om hennes viktresa på minus nästan 20 kg HÄR:

Det är inte alltid superenkelt eller kul, och då gäller det att behålla motivationen! Och belöna dig. Dela upp viktmålet i olika delar. När du gått ner 5 kg, köp något fint. Var stolt över det du åstadkommer och att du kan bli smalare, friskare och må bättre. Håll fast vid planen. Låt inte sötsaker och kolhydrater vara inblandade som massa "känslor", belöna/trösta/uppmuntra/fira inte med det, avdramatisera och fira med annat. Mat är mat, och det bästa är att det inte är ihopkopplat med massa känslor, helst för alla med sockerberoendeproblematik. Mat ska vara god och mätta dig, inte trösta dig eller göra dig lycklig (även om jag nog blir lycklig av ost, haha).

 

Det kan ta tid och kännas segt ibland. Men kämpa på!

Jag före och efter ca 22 kg
Etiketter: före & efterbilder

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln