Jättegod blomkålsrisotto!

Det här blev riktigt gott och blomkålsrisotton passar bra till allt kött! Eller att bara äta som den är, med en sallad, som en vegetarisk LCHF-rätt.

 

Tyvärr blev bilden dålig eftersom mitt kamerabatteri laddat ur och jag fick ta till telefonen, men supergott var det-testa gärna!

 

Vi åt lövbiffrulader till, fyllda med en kantarell-mjukost.

 

Blomkålsrisotto

Recept 3-4 personer

 

½- 1 grovrivet blomkålshuvud beroende på storlek

1 påse blötlagd (torkad) Karl Johanssvamp eller kantareller (jag blandade båda)

1 lök (hackas)

1dl créme fraiche

2,5 dl vispgrädde

½-1 dl färskriven parmesanost

salt/vit & svartpeppar

Smör till stekning

 

Stek blomkålen i smör i en stekpanna.

Fräs lök och svamp, tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka upp. Blanda i blomkålen och låt det koka ihop på låg värme ca 5 minuter. Vänd i osten och smaka av med kryddor. Servera!

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln