Jättegod blomkålsrisotto!

Det här blev riktigt gott och blomkålsrisotton passar bra till allt kött! Eller att bara äta som den är, med en sallad, som en vegetarisk LCHF-rätt.

 

Tyvärr blev bilden dålig eftersom mitt kamerabatteri laddat ur och jag fick ta till telefonen, men supergott var det-testa gärna!

 

Vi åt lövbiffrulader till, fyllda med en kantarell-mjukost.

 

Blomkålsrisotto

Recept 3-4 personer

 

½- 1 grovrivet blomkålshuvud beroende på storlek

1 påse blötlagd (torkad) Karl Johanssvamp eller kantareller (jag blandade båda)

1 lök (hackas)

1dl créme fraiche

2,5 dl vispgrädde

½-1 dl färskriven parmesanost

salt/vit & svartpeppar

Smör till stekning

 

Stek blomkålen i smör i en stekpanna.

Fräs lök och svamp, tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka upp. Blanda i blomkålen och låt det koka ihop på låg värme ca 5 minuter. Vänd i osten och smaka av med kryddor. Servera!

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln