Jättegod blomkålsrisotto!

Det här blev riktigt gott och blomkålsrisotton passar bra till allt kött! Eller att bara äta som den är, med en sallad, som en vegetarisk LCHF-rätt.

 

Tyvärr blev bilden dålig eftersom mitt kamerabatteri laddat ur och jag fick ta till telefonen, men supergott var det-testa gärna!

 

Vi åt lövbiffrulader till, fyllda med en kantarell-mjukost.

 

Blomkålsrisotto

Recept 3-4 personer

 

½- 1 grovrivet blomkålshuvud beroende på storlek

1 påse blötlagd (torkad) Karl Johanssvamp eller kantareller (jag blandade båda)

1 lök (hackas)

1dl créme fraiche

2,5 dl vispgrädde

½-1 dl färskriven parmesanost

salt/vit & svartpeppar

Smör till stekning

 

Stek blomkålen i smör i en stekpanna.

Fräs lök och svamp, tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka upp. Blanda i blomkålen och låt det koka ihop på låg värme ca 5 minuter. Vänd i osten och smaka av med kryddor. Servera!

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln