Jättegod blomkålsrisotto!

Det här blev riktigt gott och blomkålsrisotton passar bra till allt kött! Eller att bara äta som den är, med en sallad, som en vegetarisk LCHF-rätt.

 

Tyvärr blev bilden dålig eftersom mitt kamerabatteri laddat ur och jag fick ta till telefonen, men supergott var det-testa gärna!

 

Vi åt lövbiffrulader till, fyllda med en kantarell-mjukost.

 

Blomkålsrisotto

Recept 3-4 personer

 

½- 1 grovrivet blomkålshuvud beroende på storlek

1 påse blötlagd (torkad) Karl Johanssvamp eller kantareller (jag blandade båda)

1 lök (hackas)

1dl créme fraiche

2,5 dl vispgrädde

½-1 dl färskriven parmesanost

salt/vit & svartpeppar

Smör till stekning

 

Stek blomkålen i smör i en stekpanna.

Fräs lök och svamp, tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka upp. Blanda i blomkålen och låt det koka ihop på låg värme ca 5 minuter. Vänd i osten och smaka av med kryddor. Servera!

Etiketter: nötkött grönsaker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Jag deltog i en viktstudie i höstas. Skulle bära en viktväst (den vägde några ki..”

  • Kristina » RÖR på dig och bli smal ?:  ”Där satte du huvudet på spiken. ”

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln