Supergod Moussaka!

Moussaka, en verklig favorit när jag varit i Grekland. Har dock inte gjort det så ofta hemma men nu kommer det definitivt bli fler gånger. Mat som sköter sig själv i ugnen och är bra i matlådor, och gott med ett glas vin till- det är bra mat! Min gäst gillade också.

Fräscha grönsaker är ju A & O. Gärna som smakar någonting och jag ville servera med en tomat och mozzarellasallad men tomaterna är ju inte jätteroliga nu...

Men med en dressing med olivolja, salt, och lite pressad vitlök så blev det i alla fall lite smak på dem...

Solo-vitlöken är ju bara ett måste hemma hos mig!

Moussaka

Recept 4 personer

 

2 st aubergine 

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlök solo eller två vitlöksklyftor

Ca 100-150 g tomatpuré

salt/peppar

1 tsk kanel

1 msk oxfond

 

2 dl riven parmesan

2 dl grädde

1 st ägg

 

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginerna i centimeter-tjocka skivor. Stek dem gyllenbruna i en stekpanna med olja/smör. Hacka och fräs löken och färsen. 

Tillsätt tomatpurén och krydda med salt, svartpeppar och kanel.

Koka upp.  Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och häll på moussakan. Grädda i ugnen i cirka 45 minuter. Täck med en plåt/folie om den får för mycket färg.

Servera gärna med tomater och mozzarella.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln