Supergod Moussaka!

Moussaka, en verklig favorit när jag varit i Grekland. Har dock inte gjort det så ofta hemma men nu kommer det definitivt bli fler gånger. Mat som sköter sig själv i ugnen och är bra i matlådor, och gott med ett glas vin till- det är bra mat! Min gäst gillade också.

Fräscha grönsaker är ju A & O. Gärna som smakar någonting och jag ville servera med en tomat och mozzarellasallad men tomaterna är ju inte jätteroliga nu...

Men med en dressing med olivolja, salt, och lite pressad vitlök så blev det i alla fall lite smak på dem...

Solo-vitlöken är ju bara ett måste hemma hos mig!

Moussaka

Recept 4 personer

 

2 st aubergine 

500 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlök solo eller två vitlöksklyftor

Ca 100-150 g tomatpuré

salt/peppar

1 tsk kanel

1 msk oxfond

 

2 dl riven parmesan

2 dl grädde

1 st ägg

 

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginerna i centimeter-tjocka skivor. Stek dem gyllenbruna i en stekpanna med olja/smör. Hacka och fräs löken och färsen. 

Tillsätt tomatpurén och krydda med salt, svartpeppar och kanel.

Koka upp.  Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och häll på moussakan. Grädda i ugnen i cirka 45 minuter. Täck med en plåt/folie om den får för mycket färg.

Servera gärna med tomater och mozzarella.

Etiketter: köttfärs

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln