Falukorv med 100% nötkött

Har provat en ny falukorv från Hälsingestintan.

Äter väldigt sällan falukorv nu för tiden men tyckte detta lät intressant eftersom det är en falukorv med 100% nötkött.

 

Korven var verkligen köttig för att vara en falukorv och inte alls vattnig.

 

Hälsingestintan jobbar enbart med svenska uppfödare, och endast med högkvalitativa köttrasdjur.  Köttet hängmöras på traditionellt vis vilket gör att det innehåller mindre vätska och mer smak samt blir mört och välsmakande vid tillagning. Finstyckning sker i det egna styckeriet i Eskilstuna för att kunna garantera spårbarhet och trygg leverans.

 

Jag gjorde en ugnsstekt falukorv med blomkålsmos.

 

Falukorv i ugn

Recept 4-5 personer

 

1 falukorvsring

1 gul lök

2 dl vispgrädde

3 dl lagrad riven ost

Senap

Chilisås

Salt/peppar

 

Skär djupa skåror i korven och häll i senap och chilisås emellan och bre också extra ovanpå korven. Salta och peppra ev korven. Strö löken över och häll på grädden. Toppa med den rivna osten och gratinera på 175 grader ca 30 minuter.

Serveras med blomkålsmos.

Etiketter: korv

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

  • Inger » Snaaaart semester! :  ”Önskar er en härlig semester ! Älskar er ❤️❤️❤️”

  • Matilda » JAG FLYTTAR TILLBAKA!:  ”Kul att du är tillbaka! :-) Befinner mig själv i Asien sen två veckor tillbaka, ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln