Falukorv med 100% nötkött

Har provat en ny falukorv från Hälsingestintan.

Äter väldigt sällan falukorv nu för tiden men tyckte detta lät intressant eftersom det är en falukorv med 100% nötkött.

 

Korven var verkligen köttig för att vara en falukorv och inte alls vattnig.

 

Hälsingestintan jobbar enbart med svenska uppfödare, och endast med högkvalitativa köttrasdjur.  Köttet hängmöras på traditionellt vis vilket gör att det innehåller mindre vätska och mer smak samt blir mört och välsmakande vid tillagning. Finstyckning sker i det egna styckeriet i Eskilstuna för att kunna garantera spårbarhet och trygg leverans.

 

Jag gjorde en ugnsstekt falukorv med blomkålsmos.

 

Falukorv i ugn

Recept 4-5 personer

 

1 falukorvsring

1 gul lök

2 dl vispgrädde

3 dl lagrad riven ost

Senap

Chilisås

Salt/peppar

 

Skär djupa skåror i korven och häll i senap och chilisås emellan och bre också extra ovanpå korven. Salta och peppra ev korven. Strö löken över och häll på grädden. Toppa med den rivna osten och gratinera på 175 grader ca 30 minuter.

Serveras med blomkålsmos.

Etiketter: korv

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln