Träning med massajerna...

På vår vandring med massajerna i Kenya så pratade vi lite träning...

 

Eftersom massajerna ser efter boskap så går de ju långt varje dag. De sitter inte ihopkrupna framför någon datorskärm utan rör på kroppen... Jag visade bilder på ett snöigt Stockholm där jag och Marika var ute och sprang på lunchrasten. "Why?" var frågan på det... På en lunchrast skulle man väl äta och inte springa...?

Svårt att förklara att vi rör oss så otroligt lite naturligt i vår vardag att vi måste avsätta tid för att röra oss när vi är lediga. När massajerna är lediga vilar de och är stilla...

Massajerna går många mil utan problem. Och utan att dricka massa vatten...

 

Vi har skrattat gott åt denna bild, jag och min res-vän:-)... Såna kontraster mellan en västerlänsk person och massajerna. Inklusive väska och I-phone och joggingskor... När vi ska ut i naturen "behöver" vi allt detta, massajerna går i tofflor...:-)

 

Vardagsmotionen är superviktig! Inte att vi sitter stilla hela tiden och sedan kör hysteriskt 3 timmar i veckan på ett gym. Det är inte naturligt och det vi är avsedda för. Kroppen är avsedd för rörelse. Gå, spring, cykla... Nu kommer våren och ljuset-ut och ta vara på det!

Vandring i Masai Mara Kenya
Etiketter: träning

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln