Påfyllning av kokosfett




Detta är nog min favoritsort! Favorit=godast att äta direkt från burken. Testade Kung Markatta sist, den gick bra att göra ischoklad med men inte så kul annars...
Cocosa är också bra och förut brukade jag köpa Biofoods plastburk till bra pris men den har jag inte hittat någonsans på läääänge...
Kokosfettet har jag både invärtes och utvärtes. I badet. I maten (goda smoothies), att steka i, i te ibland.
Det har en rad hälsosamma egenskaper. Du kan läsa mer HÄR om vad du kan göra med din burk kokosfett och hur hälsofrämjande det är!
Ha en härlig torsdag!
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Lena i Umeå » Paus..: ”Lycka till med pausandet! Såå viktigt att vara snäll mot sig själv. Hoppas det h..”
-
Lena i Umeå » Vaccin och ”vad var det jag sa?”: ”Håller helt med. Jag tror inte gemene man förstår skillnaden mellan att vaccinet..”
-
Ann-Charlotte » Ha roligt! : ”Ha roligt låter bra, jag hoppar på. Nyårslöfte brukar jag inte avge, men ha roli..”
-
Anne » Världens godaste fiskgryta!: ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”
-
Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor: ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”
-
hilda » Styrka, hälsa och löften: ”Hej, hur går det med smak- och luktsinnet? Allt gott! ”
-
Eva » Styrka, hälsa och löften: ”Stort Gilla!!”
Bloggarkiv
- ▼ 2021 (14)
- ► 2020 (127)
- ► 2019 (132)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
påsk metoo tänder godis kiropraktor chili alp hus lekland allergier 5:2 sexuella trakasserier graviditet, vikt lchf middag thai grädde restaurang barnvagn pizza veckans middag kostrådgivarna soppa pasta pannkaka socker fett choklad veckokalender katter hälsoeffekter lchf vikt efterrätt graviditet lchf bröd graviditet ägg grönsaker fisk kostrådgivning snabbt träning diverse diverse kost frukost restaurang köttfärs tillbehör kyckling produkter barn nötkött funderingar resor artiklar ost fläskkött barnmat vin skaldjur korv grillat jul paj före & efterbilder kolesterol glass bloggtips livsmedelsverket nyår instagram föreläsningar vakna hälsa fettskola kokböcker vitkål skinka torsk lchf matlåda hälsa -21 fest förskola
28 januari 2012 10:51:30
Håller med, Holistics kokosolja är nog min favorit med. Jag har alltid en sked kokosfett och en matsked grädde i mitt morgonkaffe, tycker det är mums!
På Bodystore.com finns det flera olika märken av kokosfett, även Biofoods extra virgin EKO för 129:-.
Tack för en bra blogg!
Ha en bra helg!
28 januari 2012 10:51:06
I kaka
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½dl hela Linfrön
2 msk Kokosmjöl
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett
3½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
Lägg kokosfettet i en skål slå det kokande vattnet över.
Häll vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka som täcker hela pappret. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 25 minuter.
Tag ut plåten och vänd kakan på nytt bakplåtspapper
Grädda i 20 minuter till.
Sänk ugnen till 50° låt torka i ca 3 timmar. sätt timer så du inte glömmer bort dom.
Låt svalna helt på galler.
Här ovan ett recept på värdens godaste knäckebröd grundreceptet är från Birgitta Höglund blogg, jag har gjort om det lite genom att tillsätta kokosmjöl och ökat vattenmängden. knäckebrödet äter jag till frukost med smör och ost på plus te eller kaffe med kokosolja. Kokosmjölet är oxå av märket Aman Prana naturligtvis EKO som alla övriga ingredienser.
26 januari 2012 18:42:17
26 januari 2012 18:42:28
Att äta kokosoljan som det är har jag ännu inte lärt mig. Fast det smakar kokos så tycker jag att det blir som att äta stearin. Eller rättare sagt som jag föreställer mig att det är att äta stearin ;) Har alltid en rågad msk i min stora mugg med frukostté.
26 januari 2012 18:42:54
26 januari 2012 18:43:06