Grönsaker, grönsaker...

Grönsaker i mängder är för mig självklart i en lågkolhydratkost.

LCHF-kost som jag ser det handlar om individanpassad och naturlig kost utan mjöl och socker, och grönsakerna har en stor plats där, tillsammans med naturligt fett och protein.

Jag äter mest grönsaker från ovan jord. Kål, broccoli, paprika, avokado är favoriter. Sen såklart efter säsong tomater. Nu är de supertrista med solmogna tomater är ju så fantastiskt gott!

 

Grönsaker under jord äter jag också ibland. Efter säsong när de är perfekta. Älskar rödbetor och morötter! Går ju att göra så mycket gott med! Dock kan tillagade morötter vara lite väl sött för mig, så dem äter jag helst råa. Men kokta färska rödbetor med smör eller fetaost/getost-det vill jag inte vara utan.

 

Jag äter mycket mer grönsaker nu än när jag åt "lite av allt". För då var det så meckigt, man skulle koka pasta, ris, potatis, sen ha något protein till och sen blev det så mycket att alltid tänka på grönsakerna också...

Nu är jag dessutom inte så hysteriskt hungrig jämt när jag lagar mat och har tid att lägga på att fixa med grönsakerna.

 

Äter ni mycket grönsaker? Vad är favoriten?

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln