Paj utan skal...

Olika pajer utan skal är god och bekväm LCHF-mat.

Vill man ha ett pajskal så finns varianter utan massa kolhydrater och mjöl, här är mitt favoritrecept på pajskal som fungerar bra till alla typer av pajer:

 

Pajdeg: 50 g smält smör

1/2 dl fiberhusk

1 dl Kruskakli

1/2 tsk salt

1 ägg

1 msk vatten

 

Bara att blanda ihop allt och trycka ut i en paj-form. Förgrädda 10 minuter på 200 grader.

 

Vill man göra det enkelt så gör man den här. Super-duper-jättegod kycklingpaj utan skal! Servera gärna guacamole till, hur gott som helst!

 

Recept Mexikansk kycklingpaj

ca 4 personer
½ grillad kyckling eller stekta små bitar av 2-3 kycklingfiléer

1 gul lök

5 st feferoni

10 st färska champinjoner

150 g Philadelphiaost

½ burk Chunky Salsa Medium

3 dl riven ost

 

Hacka feferonin och strö ut i pajbottnen. Bryn svamp och lök i smör och blanda med kycklingen. Tillsätt philadelphiaosten och salsan och låt puttra ihop 2-3 minuter.
Servera gärna med en mild Guacamole, jag hoppar över vitlöken här när pajjen är såpass smakrik och stark i sig, och mixar en avokado med 1 msk creme fraiche, salt, peppar, och lite tomat.

Vill man ha en barnvänlig variant på pajjen, hoppa över Feferoni och använd mild salsasås.

Perfekt att äta dagen efter också i matlådan, nästan ännu godare då!
Etiketter: kyckling paj

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln