LCHF kakor

Denna morgon vaknade jag till min glädje upp med denna Mat & Dryck-bilaga till DN. Baka med LCHF. Och igår en 100-sidig LCHF-bilaga till Expressen, wow, det händer verkligen saker nu.

 

Debatten i SVT orkade jag inte se... Blir mest störd när alla skriker så jag tittade bara på Eftersnacket. Ni kan se det klippet HÄR.

Dietisen säjer bland annat att det inte går att leva på den här dieten för att ingen klarar av det...

Ibland MÅSTE man faktiskt försöka rita om kartan efter verkligheten fast det känns jobbigt...

Men visst kan människor sakna kakor och annat bakverk, det har jag full förståelse för. Ofta är det en social grejj också. Ofta är dock det man saknar faktiskt sockret/den söta smaken. Det har jag själv konstaterat när jag provat olika LCHF-bakverk flera gånger och alltid känt att det är något "fel" och att något "saknas".

Men nu börjar det komma fina kokböcker och fantastiskta bloggar med mycket fokus på just bakning, om man vill det, och här Marianns LCHF med mycket fokus på bakning.

 

Om man som jag inte är så road av bakning och efterrätter vill jag ändå tipsa om min LCHF Äppelkaka, som jag (och alla jag bjudit den på) blev väldigt nöjd med! Enkel var den att baka och jag tog sista biten ur frysen för någon vecka sen, den höll sig bra där!

Så här skriver Elin Peters i samband med reportaget i DN...

Är LCHF något man måste vara "anhängare" av och "tro på"? Kan man inte bara respektera hur vissa människor äter? Vad säjer ni? Och måste man betona att "jag tror inte på det här men okej då, får väl anpassa mig...."? Lite märkligt kan jag tycka.

 

Och jag vill lägga till listan som dessa bakverk passar för förutom LCHF-are, glutenintolleranta och diabetiker (en stor del av befolkningen redan här...) även barn och alla människor med magproblem (nu är det jätte-jätte-många!) mår bättre av att låta bli mjöl och socker.

För sockerberoende är det mycket tveksamt dock, och jag tycker man ska vara försiktig med alla socker-substitut då!

 

Är ett liv utan kakor ett fattigt liv?

Tycker man det så är det ju fantastiskt att det finns substitut som faktiskt är bra!

Etiketter: bröd artiklar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln