God kycklingrätt!

Av okänd anledning hade jag plötsligt massor av kyckling i frysen. Har tagit en påse ungefär varannan gång jag varit och handlat och tänkt"det är bra att ha", och nu började det bli lite fulltJ...

Gjorde därför en "ostig kycklingfavorit" som jag brukar göra med fetaost men som jag nu gjorde med ädelost.

 

Kyckling är gott tycker jag och praktisk bra mat. Dock ska man tänka på att det är en mager protein-källa så man kan "fetta till"såserna lite extra. Äter man tex fläsk, bacon eller en kotlett så innehåller ju köttet/proteinet i sig mer fett och man behöver inte tillsätta lite mycket extra i form av sås/röror.

 

Ädelostkyckling med valnötstopping

Recept 4 personer

 

1 påse kycklinginnerfilé

1 paprika

10 cocktailtomater

1 Kvibile gräddädelost

4 dl vispgrädde

1 dl valnötter

Salt/peppar


Dela innerfiléerna på två och stek i smör så de får färg. Smula över osten och stek ihop tills den smält. Tillsätt grädde och krydda. Låt koka 5 minuter. Tillsätt halverade cocktailtomater och paprika och låt det koka ihop ca 5 minuter till. Häll i valnötterna och servera. Toppa gärna med några extra nötter.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Mer Nitritfritt!:  ”Tulip har bacon gjort på sidfläsk och salt https://www.tulip.se/produkter/bacon/..”

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln