God kycklingrätt!

Av okänd anledning hade jag plötsligt massor av kyckling i frysen. Har tagit en påse ungefär varannan gång jag varit och handlat och tänkt"det är bra att ha", och nu började det bli lite fulltJ...

Gjorde därför en "ostig kycklingfavorit" som jag brukar göra med fetaost men som jag nu gjorde med ädelost.

 

Kyckling är gott tycker jag och praktisk bra mat. Dock ska man tänka på att det är en mager protein-källa så man kan "fetta till"såserna lite extra. Äter man tex fläsk, bacon eller en kotlett så innehåller ju köttet/proteinet i sig mer fett och man behöver inte tillsätta lite mycket extra i form av sås/röror.

 

Ädelostkyckling med valnötstopping

Recept 4 personer

 

1 påse kycklinginnerfilé

1 paprika

10 cocktailtomater

1 Kvibile gräddädelost

4 dl vispgrädde

1 dl valnötter

Salt/peppar


Dela innerfiléerna på två och stek i smör så de får färg. Smula över osten och stek ihop tills den smält. Tillsätt grädde och krydda. Låt koka 5 minuter. Tillsätt halverade cocktailtomater och paprika och låt det koka ihop ca 5 minuter till. Häll i valnötterna och servera. Toppa gärna med några extra nötter.

Etiketter: kyckling

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln