Farligt med korv och bacon?!

Senaste dagarna har vi kunnat ta del av (igen) att det är farligt med charkuterier eftersom det ökar cancerrisken.

 

Och då får man höra igen "Ja, du ser att den där dieten inte är bra"... Men hur är det då?

Bild lånad från Chef in a Box Facebook

Myten av LCHF som en "Ägg & bacon-diet" måste bort! Man går ner i vikt av det men såklart är det ingen hälsosam balanserad kost.

Nitriter ÄR inte bra för oss och är ingenting som ingår i naturlig kost. Man får hitta sin egen balans. Kött/protein är livsnödvändigt men det är skillnad på kött och kött. Och ett problem med forskning som säjer "Kött ger cancer" är att man ofta sammanblandar kött och charkprodukter vilket blir helt missvisande...

 

Hur tänker jag för mig själv?

Jo, jag tänker att bacon ju är rätt gott. Så jag äter det på helgen ganska ofta. Men jag tänker också på allt jag INTE äter istället. Socker, mjöl, godis, kakor osv, osv. Och att jag undviker många andra tillsatser i maten och att jag har slutat röka och väljer ekologiska grönsaker.

Några bacon får alltså finnas med i min kosthållning med gott samvete så håller jag tummarna...;)

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln