LCHF-tips på lunchrestauranger!

Lunchrestauranger tycker jag ofta har katastrof-dålig mat och ärligt talat är det rätt sällan jag är nöjd (nöjd=mätt och har betalat ett rimligt pris) när jag går ifrån ett lunchställe. Brukar därför ofta ha med mig mat på jobbet, men däremot så är ju lunch på stan med trevliga vänner och kollegor trevligt som aktivitet så man får försöka hitta bra ställen!

 

Vi kanske kan tipsa varandra? Bra lunchrestauranger i centrala Stockholm, vart finns dom?

 

Idag var jag på Strand hotell och åt köttbullar med gräddsås. Bort med moset, blev erbjuden sallad istället, det blir man ofta och då brukar jag säja till om mer sås också... Viktigt att inte bara ta bort kolhydraterna utan att ersätta dem med fett, då blir man hungrig fort! Finns ingen sås, leta smör eller bregott. Finns bara Lätta/Lätt & Lagom går jag inte dit mer för då känns det som om resten av maten också är budget, budget...

 

Här är i alla fall några tips från mig så länge, tipsa mig gärna om mer så fyller jag på listan:

 

St Andrews, Nybrogatan 46 :(fantastiska hamburgare!)

Vapiano(bästa Ceasarsalladen där jag brukar byta krutonger mot extra parmesan).

Tasty Thai Adolf Fredriks Kyrkogata 12 (fräsch prisvärd Thai-mat där man kan byta ris mot Ramlösa)

Hamburger Börs, Jacobsgatan 6: (vällagat i trevlig miljö och "GI-alternativ" som är grönsaker oftast!)

Den "extra såsen" jag bad om är jag osäker på om jag fick men köttbullarna var goda!
Etiketter: restaurang

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln