LCHF/LCHQ-debatten...

Senaste dagarna har ju varit debatt på många bloggar angående Fredrik Pauluns "nya" LCHQ-diet som "han lanserat", och en löpsedel i Aftonbladet där ett par gått ner 80 kg med den "nya dieteten", där man får intrycket att det är tack vare Fredrik, men det visar sig att det varken är tack vare Fredrik eller någon "LCHQ-diet", för paret i fråga hade aldrig hört talas om en sån diet...

 

Vill du läsa mer, titta HÄR hos Kostdoktorn, som även länkar vidare till flera inlägg i denna historia. Eller ett blogginlägg från den person som verkligen gav kostråden på riktigt, HÄR.

 

Jag brukar försöka bortse från löpsedlar och personangrepp på sandlåde-nivå men nu får det faktiskt räcka!

 

Fredrik Paulun lanserar absolut inte någon egen diet utan det är bra LCHF-kost med naturligt fett och kolhydrater, precis det som jag och många andra jobbar med! Men nu framstår han (som har ett gott rykte bland många, det märker man) som den som kommer med en "ny sanning", och så säjer folk till mig att "man tror med på honom än den galne läkaren", som då är Annika Dahlqvist...

Jag har flera av Fredriks böcker sedan tidigare och lärde mig mycket i b la "Blodsockerblues", och att man tjänar pengar samtidigt som man hjälper människor är inte fel. Det gör psykologer, läkare, lärare, personliga tränare osv också, men nu tycker jag att det gått för långt...

Man kan inte sälja flingor med ena handen och LCHF-kost med andra och behålla sin trovärdighet. Även fast man kallar den LCHQ... Så tycker jag om detta!


Vad tycker ni?

Etiketter: diverse artiklar

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln