Pizza på Nyårsdagen...

Årets dag för alla pizzerior- Nyårsdagen! Har själv ätit pizza och druckit coca-cola extremt många nyårsdagar... Och sen kanske lite godis och chips efter det.

 

Det här "bakis-kolhydrat-suget" tycker jag är borta för mig med LCHF-kosten. Det är skönt, för det kunde verkligen vara extrema ätar-dagar tidigare och sen är ju risken att det inte bara blir EN dag som går galet...

 

Fett kan man ju också vara sugen på och en perfekt "bakis-frukost"är ju just äggröra och bacon, det vet ju alla...:-)

Men varför inte äta pizza på Nyårsdagen om man vill det? En LCHF-pizza då. Går tyvärr inte att köpa på pizzerian utan man får göra själv. Men gott blir det!

Pizza 4 personer (en plåt)

 

Pizza-botten

4 ägg

2 msk fiberhusk

1 dl vispgrädde

3-4 dl riven stark lagrad ost typ prästost eller parmesan.

1 tsk salt

 

Vispa ihop grädde, husk och ägg ordentligt. Vänd ner ost och salt. Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt och ställ i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.

Förbered toppingen. Allt ni gillar går ju att ha på! Igår hade jag:

10 skivade champinjoner

4 dl riven stark ost

1 skivad tomat

1 paket salami

½ tunt skivad rödlök

 

Tomatsås:

¾-1 burk krossade tomater

3 msk tomatpuré

Salt/peppar/basilika/oregano

 

Bred såsen över pizzan och lägg på innehållet. Avsluta med den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Jag tog en klick bearnaisesås till också, det var ju Nyårsdag och kan aldrig bli fel...;)!

 

Blev det någon speciell "bakis-mat" för er igår?

Etiketter: pizza

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln