Nytt År - Nytt Liv?

Nu är det snart dags IGEN för ett nytt år. Hur fort går inte tiden...?

 

Förra året lämnade jag ett nyårslöfte här. För att jag behöver göra allt jag gör under press för att lyckas med det. För att jag är rätt lat...

Hur har det gått? Jo, jag styrketränade från januari-september. 1-3 gånger varje vecka.

Något som jag inte lämnade som löfte men som jag faktiskt gjort-2011: Jag har tränat någonting varje vecka hela året. För första gången i mitt liv!

 

Det är bra att ha ett startdatum när man ska påbörja en förändring i livet. Det kan vara 1:a januari eller 14 mars. Det viktiga är att man ändå känner motivation och engagemang inom den förändringen man planerar att göra. Och kanske viktigast av allt- att förändringen inte är för stor.

För stora förändringar är jobbiga och tenderar ofta att misslyckas ganska snabbt. Och att ta en dag i taget. Om du ska sluta röka-sitt inte och försök se resten av ditt liv som rökfri-det blir för stort och o-hanterligt. Se närmaste veckan. Och när veckan gått nästa vecka.

Ska du göra en kostförändring, tänk att det är något du provar och utvärderar. Bestäm dig att "Nu ger jag det här X antal månader, sen utvärderar jag vikt, hälsa, välmående och ser hur jag går vidare".Tänk inte att "Nu ska jag aldrig mer äta godis och kakor". Känn dig fram. En dag, en vecka, en månad i taget...

Planera inte att gå och träna 3 gånger i veckan om det inte finns en chans att du kommer hinna med det. Sätt realistiska och mätbara mål.

Kan du inte det så lova ingenting. Du kanske inte alls är mogen för någon förändring den 1 januari -2012. Låt bli då. Och känn efter när du är mogen.

En liten, liten "varning" bara: Vänta inte på att det ska komma en enorm motivations-kick för dig att förändra för den kanske inte kommer! Ibland kommer den stora motivationen av själva förändringen och motivation dyker ofta inte upp som en blixt från klar himmel...

Hur du än väljer att göra- Lycka till!

 

Kommer du avge några Nyårslöften?

 

Jag har inte bestämt vad jag ska lova i år, så jag återkommer i frågan:-)!

Etiketter: diverse diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln