Nyttiga feta rester...

Lite rester av julmat kvar i kylen så jag komponerade en enkel måltid med dessa rester. Jättegott!

Jag gillar verkligen inkokt lax. Skulle kunna äta det mycket oftare. Finns olika recept på att koka in laxen själv, eller så kan man köpa färdig.

 

God sås till tycker jag är dillmajonnäs. Blanda en röra av 70% majonnäs och 30% creme fraiche. Hacka i färsk dill (eller ta Findus frysta dill-praktiskt), och pressa i lite citron. Mums!

 

Till detta ett kokt ägg och en avokado. Massor med nyttigheter i denna måltid!

Ägget som innehåller alla vitaminer vi människor behöver utom vitamin C. Avokadon som innehåller bra naturligt enkelomättat fett och vitaminer och antioxidanter. Laxen med sitt viktiga Omega 3-fett. Dillen som är bra för b la matsmältningen. Det naturligt mättade fettet i den goda majonnäs/creme-fraiche-såsen är bra för oss.

Och sen är det ju så gott och mättande också!

Etiketter: fisk snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln