Nyttiga feta rester...

Lite rester av julmat kvar i kylen så jag komponerade en enkel måltid med dessa rester. Jättegott!

Jag gillar verkligen inkokt lax. Skulle kunna äta det mycket oftare. Finns olika recept på att koka in laxen själv, eller så kan man köpa färdig.

 

God sås till tycker jag är dillmajonnäs. Blanda en röra av 70% majonnäs och 30% creme fraiche. Hacka i färsk dill (eller ta Findus frysta dill-praktiskt), och pressa i lite citron. Mums!

 

Till detta ett kokt ägg och en avokado. Massor med nyttigheter i denna måltid!

Ägget som innehåller alla vitaminer vi människor behöver utom vitamin C. Avokadon som innehåller bra naturligt enkelomättat fett och vitaminer och antioxidanter. Laxen med sitt viktiga Omega 3-fett. Dillen som är bra för b la matsmältningen. Det naturligt mättade fettet i den goda majonnäs/creme-fraiche-såsen är bra för oss.

Och sen är det ju så gott och mättande också!

Etiketter: fisk snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Mer Nitritfritt!:  ”Tulip har bacon gjort på sidfläsk och salt https://www.tulip.se/produkter/bacon/..”

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln