Nyttiga feta rester...

Lite rester av julmat kvar i kylen så jag komponerade en enkel måltid med dessa rester. Jättegott!

Jag gillar verkligen inkokt lax. Skulle kunna äta det mycket oftare. Finns olika recept på att koka in laxen själv, eller så kan man köpa färdig.

 

God sås till tycker jag är dillmajonnäs. Blanda en röra av 70% majonnäs och 30% creme fraiche. Hacka i färsk dill (eller ta Findus frysta dill-praktiskt), och pressa i lite citron. Mums!

 

Till detta ett kokt ägg och en avokado. Massor med nyttigheter i denna måltid!

Ägget som innehåller alla vitaminer vi människor behöver utom vitamin C. Avokadon som innehåller bra naturligt enkelomättat fett och vitaminer och antioxidanter. Laxen med sitt viktiga Omega 3-fett. Dillen som är bra för b la matsmältningen. Det naturligt mättade fettet i den goda majonnäs/creme-fraiche-såsen är bra för oss.

Och sen är det ju så gott och mättande också!

Etiketter: fisk snabbt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln