Hur gick Julafton...?

Gick Julafton bra? Åt ni det som ni hade tänkt er? Känns det bra idag?

 

Jag ska berätta om min Julafton och hur det känns idag...

Mina undantag var bestämda från början:

Lite Jansson, julmust (light) och några chokladbitar. Kanske. Hade ju egen is-choklad med mig som var okej.

Dock dök det upp två påsar Lindt-kulor. Tycker att de är sjukt goda. De mörka kan jag hantera några per år, men den ljusa varianten går inte bra... Och det var den jag bestämde mig för att äta av efter några snapsar ;)...OCH den mörka...

Lyckades hålla mig till ca 4 bitar tror jag det var. Men tillsammans med Jansson och Julmust blev det tydligen för mycket.

 

Idag har jag känt mig lite sur och irriterad hela dagen och när jag klev in i mataffären förstod jag varför: JAG VILL HA MER SOCKER! Det här hände mig förra Juldagen också. Då gick jag in i mataffären och tänkte "Lite mer choklad kan jag köpa, bara idag, SEN är julen slut..." (men lyckades låta bli att köpa).

Idag ville jag ha godis och mera julmust när jag var i affären. En bit färskt bröd kanske? Eller bara en vanlig pizza...

Rena skräckupplevelsen, lyckades dock ta mig ut ur mataffären med "bara" en cola light! Som jag dricker ca 2 gånger om året men nu kände jag att jag var TVUNGEN att köpa, OCH till och med öppna direkt när jag kom utanför affären...!!!

 

Nu gäller strikt bara mat för mig de kommande dagarna. Inte en enda is-choklad eller annan choklad. Inte en enda LCHF-macka ens.

Jag vägrar att leva i ett "sug-tillstånd" där jag inte själv kan påverka vad jag handlar och vad jag äter utan är styrd av vad jag är "sugen på". Vägrar...

Du som inte tror på sockerberoende, läs gärna HÄR.

Jag har själv varit en sådan som trott att sockerberoende var en myt för att människor med dålig karaktär (som jag själv...) skulle ha något att "skylla på". Jag har ändrat mig...

 

Om du känner igen dig och känner att det "börjar spåra ur" nu i jul-helgen- Bryt direkt och ta tillbaka kontrollen, det går!

Etiketter: diverse kost socker

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln