LCHF och karaktär och om att bestämma sig...

Om man äter en LCHF-kost slipper man ha en "bra karaktär" när det kommer till sötsaker/snabba kolhydrater eftersom man helt enkelt äter sig bort från sug och därmed kan avstå. Lätt som en plätt då? Eller?

 

Nej, det är kanske inte precis riktigt så enkelt för de flesta.

Det är svårt för att man avviker från normen och för att man måste stå emot andra som "vet bättre" än du och som tycker att dukan "ta en".

 

Karaktär behövs inte så länge man inte ätit något som skapat sug. Däremot behövs viljan. Man behöver helt enkelt bestämma sig och uttrycka det man bestämt sig för till sin omgivning. Inte äta lite LCHF här ochen kaka där, och en skiva bröd där och kanske en tårtbit på kalaset, osv, osv. Det fungerar inte! Det skapar sug och du vet plötsligt inte vad "lite ibland" är och det tenderar att bli fler och fler avsteg. Bestämmer du dig får du inte problem med "karaktären". Bestämmer du dig inte ordentligt så kommer den spöka för dig...

 

Så bestäm dig! Vad vill du? Bestäm att nu gör jag exakt så här under exakt den här tiden. Och inga avsteg! Att fundera på avstegen kan vara något att göra längre fram men inte nu.

Man börjar inte en "sluta-röka-period"genom att säja på måndagen att man slutar men att man ska feströka på fredagen.Samma sak här. Bestäm dig. Låt det inte bli en evighetslång startsträcka utan gå igång strikt!

Jag hävdar att det inte att det handlar om karaktär. Men jag tycker inte att man ska överdriva hur otroligt enkelt det är heller med en kostomläggning. Det kräver att du bestämmer dig. Att du säjer nej. Att du sätter upp mål och håller dem.

Du kommer inte kunna äta obegränsat av ens allt "tillåtet".Det kommer inte vara kul och enkelt varenda dag. Det kräver att du tänker om på många sätt och att du förändrar saker i din vardag. Folk kommer tycka annorlunda. Du kanske kommar längta efter att bara ta en macka på stan och du kanske kommer känna dig "krånglig" på restauranger.

Är du inte mogen för dessa förändringar-vänta tills du är det. Kanske kan du inte sluta röka och börja med LCHF på en gång. Kanske passar det inte med skilsmässa och kostomläggning i samma vecka. Kanske har du inte orken exakt precis just nu...

 

Var snäll mot dig själv. Förändringar kan vara svårt. Men när du väl bestämt dig- Kör så det ryker och vänd inte tillbaka.

 

Lycka till!

Etiketter: diverse diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln