Vad är favoritkolhydraten...?

Igår åt jag en liten efterrätt till ett glas vin som jag tycker fungerar bra för mig som inte tycker att det är så roligt att göra efterrrätter, men ändå att äta något gott ibland.

 

1/2 apelsin och en bit mörk 85%-ig choklad fungerar perfekt. Snabbt att göra, njutbart att äta.

Många har bilden av att tjocka/överviktiga människor äter mycket av allt. Så är det sällan. De flesta har sina "favorit-kolhydrater", och detta i kombination med att man har lätt för att lagra fett, och också kanske rubbningar i mättnad/hungershormonerna leder rakt mot övervikten...

 

Mina favoriter var smågodis och choklad. Allt ljust som det stod Marabou på. Och pasta. Jag har aldrig gillat fikabröd (förutom kanelbullar) och tårtor och efterrätter väckte måttligt intresse. Bröd var gott men inget jag längtade efter.

Många överviktiga äter aldrig godis. De överäter istället t ex bröd och pasta. Eller snabbmat av olika slag där fett och kolhydrater packas ihop och kolhydraterna gör att man inte känner mättnad från fettet.

 

När man hittat en "LCHF-livsstil" är det extra viktigt att låta bli "favorit-kolhydraterna". Det är därför jag inte rört en pasta eller smågodis på över 2 år, men jag har ätit någon god bit bröd "ibland". Eller en liten bit efterrätt.

Om bröd är din favoritkolhydrat-sorry men här är det ofta så att till och med LCHF-bröd går bort pga att strukturen blir "för lockande" och gör att det lätt spårar ur...

 

Vad är din favoritkolhydrat och är det lätt eller svårt att avstå?

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln