Susannes pepparkaksbollar

Vi skojjade om att de såg ut som råa köttbullar från Mamma Scan, men dessa "Pepparkaksbollar" var faktiskt goda att äta och smakade juligt och rätt!

 

Testa gärna, här är receptet:

 

Pepparkaksbollar

Ca 14 stycken

 

Ca 150 g blandade nötter hackas ganska fint i mixer/matberedare

Blandas med:

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

2 tsk malen kryddnejlika

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2 tsk sukrin (går säkert jättebra utan!)

Ca 100 g rumstempererat smör

 

Blanda ihop och rulla till bollar. Förvara svalt.

Etiketter: efterrätt jul

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln