Årets julklapp- Guldkant!




Årets julklapp från jobbet ska verkligen sätta guldkant på vintermörkret:
Ett kilo Vänern-fiskad löjrom!
Gott! Äta med skaldjur, till champagne, till en Västerbottenpajj...
Fler tips vad man kan göra för gott med löjrom tas tacksamt emot! Jag har ju som sagt en del att göra av med:-)!
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Magdalenas » Bästa ”pastan”: ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”
-
Pia » Kladdkakans dag! : ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”
-
kristina » Lewis & Snow: ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”
-
kristina » Halloumi-fries och bokklubb : ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”
-
kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !: ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”
-
kristina » Uppdatering, höst, 5:2, provsvar och gå vidare: ”Jag kör också periodisk fasta och tycker det är jättebra, mitt ätfönster är mell..”
-
Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?: ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”
Bloggarkiv
- ▼ 2019 (20)
- ► 2018 (73)
- ► 2017 (47)
- ► 2016 (30)
- ► 2015 (74)
-
►
2014 (149)
- ► december (11)
- ► november (7)
- ► oktober (11)
- ► september (5)
- ► augusti (6)
- ► juli (5)
- ► juni (15)
- ► maj (14)
- ► april (6)
- ► mars (26)
- ► februari (24)
- ► januari (19)
-
►
2013 (448)
- ► december (23)
- ► november (38)
- ► oktober (24)
- ► september (43)
- ► augusti (42)
- ► juli (35)
- ► juni (48)
- ► maj (43)
- ► april (45)
- ► mars (37)
- ► februari (33)
- ► januari (37)
-
►
2012 (393)
- ► december (30)
- ► november (29)
- ► oktober (33)
- ► september (32)
- ► augusti (28)
- ► juli (19)
- ► juni (37)
-
►
maj (38)
- Frukost på stan!
- Varför blir det aldrig lättare...???
- Visst kan vi...?
- Uppskattad vardags eller festrätt
- ► april (35)
- ► mars (38)
- ► februari (22)
- ► januari (52)
-
►
2011 (663)
- ► december (55)
- ► november (51)
- ► oktober (52)
- ► september (54)
- ► augusti (56)
- ► juli (46)
- ► juni (44)
- ► maj (57)
- ► april (62)
-
►
mars (68)
- Om jag bara får säja EN sak...
- Dagens delikatess
- TACK för era presentationer!
- Shoppat loss i ostbutiken...
- God morgon!
- ► februari (55)
- ► januari (63)
- ► 2010 (142)
Länkar
Etikettmoln
skinka godis tänder matlåda kiropraktor förskola lchf 5:2 lekland vitkål sexuella trakasserier föreläsningar instagram nyår grädde bloggtips pizza kolesterol före & efterbilder paj jul socker korv choklad vin barnmat fläskkött ost artiklar resor funderingar bröd barn produkter kyckling kostrådgivning köttfärs restaurang frukost diverse kost diverse träning snabbt tillbehör fisk grönsaker ägg graviditet nötkött graviditet lchf efterrätt vikt hälsoeffekter lchf katter veckokalender skaldjur fett grillat pannkaka pasta soppa kostrådgivarna veckans middag glass livsmedelsverket restaurang barnvagn thai lchf middag graviditet, vikt allergier kokböcker fettskola torsk fest hus chili hälsa metoo påsk
Här kommer mitt underbara tips:
Löjrom, hackad rödlök och grädde som blandas till en fin röra.
Så gott och kan användas som tillbehör eller bara ätas direkt som det är.
Jag gör detta då och då när suget sätter in.
Man kan även använda sikrom.
Testa!
Min svägerska gjorde för många år sedan "Egg benedict" till 25 pers! en påsk.
Det gör hon nog inte om, men det blev verkligen en stor succé!
På den tiden låg en rostad brödskiva i botten men den skippar vi nuförtiden ;-)
Bygg upp en bakelse av salladsblad, ett par skivor god rökt lax, på det ett pocherat ägg, skeda över kall hollandaisesås, toppa med en generös klick löjrom. Kanske ett par strån gräslök i kors!
Det blir väldigt speciellt just med det pocherade ägget så det får man absolut inte rationalisera bort. ;-)
Härlig julklapp!
7 december 2011 20:36:58