LCHF för hälsan? Hör av dig!

Ofta när man i Media och olika forum pratar om olika "dieter" så handlar det om hur mycket olika människor har gått ner i vikt.

-50 kg med Cambridge, -40 kg med LCHF, -60 kilo genom Gastric Bypass,-25 kg med GI, -30 kg med Viktväktarna, osv, osv...

 

Jag tycker själv att det är helt ointressant hur många kilon som någon tappat med en viss diet/kosthållning eftersom man faktiskt kan gå ner i vikt på en mängd olika sätt...

Det som däremot är mer intressant att följa upp är 2-3 år efteråt och sätta rubriken "X har hållit sin nya vikt i 2år". För DÄR ligger utmaningen. Inte att gå ner mest i vikt.

För den som går ner mest i vikt har också gått UPP mest i vikt och ska med samma logik (att man är "duktigare" ju fler kilon man tappar) vara en dålig, lat och karaktärslös person som faktiskt har gått upp så många kilo innan den tagit tag i att göra något åt det?

 

Jag sticker kanske ut hakan nu men själv är jag VÄLDIGT imponerad av alla människor utan övervikt som äter LCHF-kost. Som gör det för hälsan. Har jobbat med och har kontakt med flera sådana personer. Som äter LCHF för att magen mår bra. För att bli av med sockersug. För att bli bättre i sin värk. Få bättre träningsresultat. Helt frikopplat från vikt!

Tycker att det vore roligt om det kom fram oftare i media. LCHF för hälsan istället för att fokusera bara på vikten.

 

För jag har aldrig hört talas om normalviktiga personer som äter Cambridge eller Viktväktarkost bara för att de mår så bra av det...?

 

Jag ser LCHF/lågkolhydratkost som ett hälsosamt sätt att äta som också har ett gynnsamt resultat på övervikt. Inte en bantningsmetod. En bantningsmetod är när man gör något annorlunda tills man nått den vikt man vill, för att sedan äta som vanligt igen tills man gått upp kilona man tappat, och då börja om igen.

 

Jag håller på och skriver om det här just nu (kan inte säja mer just nu om vad och hur) och skulle därför gärna komma i kontakt med DIG som äter LCHF/lågkolhydratkost för andra skäl än viktmässiga. Värk, sockerberoende, magproblem-vad det nu kan vara.

 

Om du är intresserad av att berätta mer, skicka ett mejl så kontaktar jag dig. info@kostvagen.se

Etiketter: hälsoeffekter lchf

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln