Fantastisk grönkål!

All kål är fantastiskt nyttigt med massor av vitaminer och antioxidanter. Att det är gott och ofta billigt är en verklig bonus!

 

Grönkål har jag inte haft mycket erfarenhet av ska jag erkänna, men jag hittade en påse på ICA och testade att gräddstuva och det blev helt gudomligt gott- ny favorit!

Testa gärna själva, passar till både kött och fisk eller bara som den är.

Kålen tog upp grädden så himla bra också så det blev superbra-mums!

 

Gräddstuvad grönkål

Recept 2-3 personer

 

Ca 200 gram grönkål

1 1/2 dl vatten

1 msk lantbuljong

3 msk smör

2-3 dl vispgrädde

Ev Salt & vitpeppar

 

Koka upp vatten och buljong i en stor kastrull och häll ner kålen. Låt koka ca 5 minuter. Sila bort spadet, smält smöret i en stekpanna och tillsätt kål och 2 dl vispgrädde. Låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Späd med mer grädde om det blir torrt och smaka av med salt/vitpeppar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anders » Mer Nitritfritt!:  ”Tulip har bacon gjort på sidfläsk och salt https://www.tulip.se/produkter/bacon/..”

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln