Fantastisk grönkål!

All kål är fantastiskt nyttigt med massor av vitaminer och antioxidanter. Att det är gott och ofta billigt är en verklig bonus!

 

Grönkål har jag inte haft mycket erfarenhet av ska jag erkänna, men jag hittade en påse på ICA och testade att gräddstuva och det blev helt gudomligt gott- ny favorit!

Testa gärna själva, passar till både kött och fisk eller bara som den är.

Kålen tog upp grädden så himla bra också så det blev superbra-mums!

 

Gräddstuvad grönkål

Recept 2-3 personer

 

Ca 200 gram grönkål

1 1/2 dl vatten

1 msk lantbuljong

3 msk smör

2-3 dl vispgrädde

Ev Salt & vitpeppar

 

Koka upp vatten och buljong i en stor kastrull och häll ner kålen. Låt koka ca 5 minuter. Sila bort spadet, smält smöret i en stekpanna och tillsätt kål och 2 dl vispgrädde. Låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Späd med mer grädde om det blir torrt och smaka av med salt/vitpeppar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln