Fantastisk grönkål!

All kål är fantastiskt nyttigt med massor av vitaminer och antioxidanter. Att det är gott och ofta billigt är en verklig bonus!

 

Grönkål har jag inte haft mycket erfarenhet av ska jag erkänna, men jag hittade en påse på ICA och testade att gräddstuva och det blev helt gudomligt gott- ny favorit!

Testa gärna själva, passar till både kött och fisk eller bara som den är.

Kålen tog upp grädden så himla bra också så det blev superbra-mums!

 

Gräddstuvad grönkål

Recept 2-3 personer

 

Ca 200 gram grönkål

1 1/2 dl vatten

1 msk lantbuljong

3 msk smör

2-3 dl vispgrädde

Ev Salt & vitpeppar

 

Koka upp vatten och buljong i en stor kastrull och häll ner kålen. Låt koka ca 5 minuter. Sila bort spadet, smält smöret i en stekpanna och tillsätt kål och 2 dl vispgrädde. Låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Späd med mer grädde om det blir torrt och smaka av med salt/vitpeppar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

  • Effie » Ny diet ? :  ”Hej! Jag har nästan tagit mig igenom åtta veckor på ALP. Resultat: -4 kg (av ö..”

  • Anna i Skåne » Ny diet ? :  ”Hej Varför fokus på viktnedgång? När jag ser dig på bilder ser jag en vacker kvi..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln