Fantastisk grönkål!

All kål är fantastiskt nyttigt med massor av vitaminer och antioxidanter. Att det är gott och ofta billigt är en verklig bonus!

 

Grönkål har jag inte haft mycket erfarenhet av ska jag erkänna, men jag hittade en påse på ICA och testade att gräddstuva och det blev helt gudomligt gott- ny favorit!

Testa gärna själva, passar till både kött och fisk eller bara som den är.

Kålen tog upp grädden så himla bra också så det blev superbra-mums!

 

Gräddstuvad grönkål

Recept 2-3 personer

 

Ca 200 gram grönkål

1 1/2 dl vatten

1 msk lantbuljong

3 msk smör

2-3 dl vispgrädde

Ev Salt & vitpeppar

 

Koka upp vatten och buljong i en stor kastrull och häll ner kålen. Låt koka ca 5 minuter. Sila bort spadet, smält smöret i en stekpanna och tillsätt kål och 2 dl vispgrädde. Låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Späd med mer grädde om det blir torrt och smaka av med salt/vitpeppar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln