Låt inte julen bli för lång...

Idag var jag en sväng på stan och nu börjar det... Julen... Mysigt med allt pynt och ljus men kanske inte lika mysigt med alla stressade människor som far runt...

 

När det gäller kosten gäller det att inte låta julen bli för lång. Innan jag började äta LCHF tänkte jag varje jul: "Hur illa kan det bli, julen är ju bara några dagar, man kan inte gå upp mer än nåt kilo som man tappar av sig själv i januari..."

Vad hände?

Jo först nu innan ens december börjat så finns ju glögg, lussekatter och pepparkakor överallt. Sen börjar chokladaskarna välla in på jobbet. I mitten av december har man ätit fler pepparkakor än man kan räkna (någon som lyckats ta EN pepparkaka någon gång??), och många chokladbitar har också slunkit ned... Och nu är det dags för lite julbord och tillverkning av julgodis.

Efterrättsbuffér, knäck, ischoklad... Sen kulminerar allt på julafton när man kombinerar saker att äta som är helt galna och äter hur mycket som helst...

Mellan jul och nyår är det ingen idé att "göra något", bara att äta vidare av rester av julgodis, julbak och julmat.

Nyår, då äter man något dyrt och maffigt med fin efterrätt.

Sen är det plötsligt januari. Ganska tråkig månad. Mörk och ofta fattig... Lika bra att ha många "mys-kvällar" med godis och snacks för vad gör man annars?

 

Vet inte hur många såna här jular/nyår jag haft och jag gick säkert upp flera kilo varje jul (det var inte så att jag ville kontrollväga mig före/efter...). Men nu är det slut!

 

Planera era eventuella avsteg väldigt noga och håll er till planen!

 

Låt jul-månaden börja:-)!

Etiketter: diverse kost

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anette » Svar från Leos Lekland:  ”Vill bara tacka för att du "tar fighten". Inspirerar mig (som gärna leker med ba..”

  • Michael Olssonn » SVAR från Leos Lekland!:  ”Tyvärr skriver inte Niclas något konkret utan det är bara ord som verkar positiv..”

  • Eva » Lunch ute! :  ”Därför har vi knytblus idag och alla andra dagar framöver!”

  • Bodil » Dags för skärpning Leos Lekland!:  ”Så jättebra skrivit Tycker likadant. Blir ofta förbannad på sånt matfusk, o prat..”

  • Birgitta Karlström » SVAR från Leos Lekland!:  ”Hoppas VERKLIGEN att ni erbjuder nyttig men ändå god föda/godis till våra små. D..”

  • Mona Mattsson » Dags för skärpning Leos Lekland!:  ”Håller fullständigt med. Sockerchocker kan ingen leva på. ”

  • Anna Hansson » Svar från Leos Lekland:  ”Jag är väldigt intresserad av att se vad de erbjuda för "mat" på ett sånt här ka..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln