VD godkände pepparkakorna-Här är recept!

Idag var det glöggprovning på jobbet och vi testade glöggen utan tillsatt socker  (dock sötad med aspartam) och den var god. Men söt...

 

Pepparkakorna åts av 5 personer som alla godkände dem, och vår VD (LCHF:are i teorin men inte riktigt i praktiken:-)) åt flera stycken. Med ädelost på, mums.

 

Pepparkakorna smakade perfekt. Problemet jag hade var 1- Att kavla ut dem... Jag förstår varför man bakar saker med vetemjöl om man säjer så... Slutade med att jag fick lägga degen i plastfolie och kavla på den. Ett annat tips kan därför göra att forma en rulle och skära tunna skivor. Mindre jobbigt. Men inte lika snyggt som hjärtan såklart:-)!

Problem nr 2: Att pepparkakorna inte blev så hårda som jag ville! Någon som vet varför?

Jag testade i alla fall att "torka" dem i ugnen på låg värme ca 1/2-timme och då blev de hårdare, om än inte lika hårda som "mjöl-pepparkakor".

 

Gör degen en dag före och låt vila en natt i kylen! (och degen var väldigt god, jag åt en del...:-))

 

2 dl mandelmjöl

125 g smör

0.5 dl sukrin

 

2 krm mald kryddnejlika  

2 krm kardemumma

3 krm kanel

1 ms kfiber husk

1 dl kokosmjöl

2 vispade äggvitor

 

Smält smör och rör ner kryddor och sukrin. Tillsätt mandelmjölet och fiberhusken och låt stå ca en halvtimme. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten och tillsätt kokosmjölet. Forma till en rulle och lägg i folie i kylen.

 

Kavla ut degen (mellan plast) eller skär runta kakor direkt från rullen.

Låt vara i ugnen ca 7-10 minuter på 200 grader. Kolla konsistensen och om du vill ha dem hårdare, låt torka i ugnen på LÅG temp (50-70 grader) ca en halvtimme-1 timme.

 

LYCKA TILL och berätta gärna hur det går med pepparkaksbaket!

Ha en skön fredagkväll!

 

 

Etiketter: bröd

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln