VD godkände pepparkakorna-Här är recept!

Idag var det glöggprovning på jobbet och vi testade glöggen utan tillsatt socker  (dock sötad med aspartam) och den var god. Men söt...

 

Pepparkakorna åts av 5 personer som alla godkände dem, och vår VD (LCHF:are i teorin men inte riktigt i praktiken:-)) åt flera stycken. Med ädelost på, mums.

 

Pepparkakorna smakade perfekt. Problemet jag hade var 1- Att kavla ut dem... Jag förstår varför man bakar saker med vetemjöl om man säjer så... Slutade med att jag fick lägga degen i plastfolie och kavla på den. Ett annat tips kan därför göra att forma en rulle och skära tunna skivor. Mindre jobbigt. Men inte lika snyggt som hjärtan såklart:-)!

Problem nr 2: Att pepparkakorna inte blev så hårda som jag ville! Någon som vet varför?

Jag testade i alla fall att "torka" dem i ugnen på låg värme ca 1/2-timme och då blev de hårdare, om än inte lika hårda som "mjöl-pepparkakor".

 

Gör degen en dag före och låt vila en natt i kylen! (och degen var väldigt god, jag åt en del...:-))

 

2 dl mandelmjöl

125 g smör

0.5 dl sukrin

 

2 krm mald kryddnejlika  

2 krm kardemumma

3 krm kanel

1 ms kfiber husk

1 dl kokosmjöl

2 vispade äggvitor

 

Smält smör och rör ner kryddor och sukrin. Tillsätt mandelmjölet och fiberhusken och låt stå ca en halvtimme. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten och tillsätt kokosmjölet. Forma till en rulle och lägg i folie i kylen.

 

Kavla ut degen (mellan plast) eller skär runta kakor direkt från rullen.

Låt vara i ugnen ca 7-10 minuter på 200 grader. Kolla konsistensen och om du vill ha dem hårdare, låt torka i ugnen på LÅG temp (50-70 grader) ca en halvtimme-1 timme.

 

LYCKA TILL och berätta gärna hur det går med pepparkaksbaket!

Ha en skön fredagkväll!

 

 

Etiketter: bröd

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln