Kyckling med gräddig blandsvampsås

Här en mycket enkel (och snabblagad) men lyxigt god middag. Kycklingen kan bytas ut mot vilket kött som helst. Eller kanske fisk?

En gräddig svampsås kan liksom inte bli fel till någonting tycker jag... LCHF-kost när det är som enklast.

 

Sockerärtorna är "Ica Selection Sugar snaps" som ångkokas i micron i små påsar. Otroligt praktiskt och det blir gott! Finns även broccoli i samma koncept men den har jag inte testat.

 

Blandsvampsås

Recept 3 personer

 

5 dl kantareller/trattkantareller

Ca 5-7 champinjoner

2 msk smör

3 dl vispgrädde

2 msk soja

2 msk rödvin (kan uteslutas)

Ev 1 msk philadelpiaost (för redning)

Salt/vit/svartpeppar/lite timjan

 

Skiva champinjonerna och fräs svampen med smöret tills det vätskat sig klart. Salta och peppra. Häll på grädde, soja och rödvin och låt det småkoka ca 7 minuter. Red såsen med philadelpiaost om nödvändigt.

Etiketter: kyckling tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln