Kyckling med gräddig blandsvampsås

Här en mycket enkel (och snabblagad) men lyxigt god middag. Kycklingen kan bytas ut mot vilket kött som helst. Eller kanske fisk?

En gräddig svampsås kan liksom inte bli fel till någonting tycker jag... LCHF-kost när det är som enklast.

 

Sockerärtorna är "Ica Selection Sugar snaps" som ångkokas i micron i små påsar. Otroligt praktiskt och det blir gott! Finns även broccoli i samma koncept men den har jag inte testat.

 

Blandsvampsås

Recept 3 personer

 

5 dl kantareller/trattkantareller

Ca 5-7 champinjoner

2 msk smör

3 dl vispgrädde

2 msk soja

2 msk rödvin (kan uteslutas)

Ev 1 msk philadelpiaost (för redning)

Salt/vit/svartpeppar/lite timjan

 

Skiva champinjonerna och fräs svampen med smöret tills det vätskat sig klart. Salta och peppra. Häll på grädde, soja och rödvin och låt det småkoka ca 7 minuter. Red såsen med philadelpiaost om nödvändigt.

Etiketter: kyckling tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln