Kyckling med gräddig blandsvampsås

Här en mycket enkel (och snabblagad) men lyxigt god middag. Kycklingen kan bytas ut mot vilket kött som helst. Eller kanske fisk?

En gräddig svampsås kan liksom inte bli fel till någonting tycker jag... LCHF-kost när det är som enklast.

 

Sockerärtorna är "Ica Selection Sugar snaps" som ångkokas i micron i små påsar. Otroligt praktiskt och det blir gott! Finns även broccoli i samma koncept men den har jag inte testat.

 

Blandsvampsås

Recept 3 personer

 

5 dl kantareller/trattkantareller

Ca 5-7 champinjoner

2 msk smör

3 dl vispgrädde

2 msk soja

2 msk rödvin (kan uteslutas)

Ev 1 msk philadelpiaost (för redning)

Salt/vit/svartpeppar/lite timjan

 

Skiva champinjonerna och fräs svampen med smöret tills det vätskat sig klart. Salta och peppra. Häll på grädde, soja och rödvin och låt det småkoka ca 7 minuter. Red såsen med philadelpiaost om nödvändigt.

Etiketter: kyckling tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

  • Kajsa S » 6 månader sedan otrohet:  ”Kram!”

  • Pernilla » 6 månader sedan otrohet:  ”Kära, kära du. Jag sladdade in här lite på det berömda bananskalet Jag kunde in..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln