Kyckling med gräddig blandsvampsås

Här en mycket enkel (och snabblagad) men lyxigt god middag. Kycklingen kan bytas ut mot vilket kött som helst. Eller kanske fisk?

En gräddig svampsås kan liksom inte bli fel till någonting tycker jag... LCHF-kost när det är som enklast.

 

Sockerärtorna är "Ica Selection Sugar snaps" som ångkokas i micron i små påsar. Otroligt praktiskt och det blir gott! Finns även broccoli i samma koncept men den har jag inte testat.

 

Blandsvampsås

Recept 3 personer

 

5 dl kantareller/trattkantareller

Ca 5-7 champinjoner

2 msk smör

3 dl vispgrädde

2 msk soja

2 msk rödvin (kan uteslutas)

Ev 1 msk philadelpiaost (för redning)

Salt/vit/svartpeppar/lite timjan

 

Skiva champinjonerna och fräs svampen med smöret tills det vätskat sig klart. Salta och peppra. Häll på grädde, soja och rödvin och låt det småkoka ca 7 minuter. Red såsen med philadelpiaost om nödvändigt.

Etiketter: kyckling tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln