Kyckling med gräddig blandsvampsås

Här en mycket enkel (och snabblagad) men lyxigt god middag. Kycklingen kan bytas ut mot vilket kött som helst. Eller kanske fisk?

En gräddig svampsås kan liksom inte bli fel till någonting tycker jag... LCHF-kost när det är som enklast.

 

Sockerärtorna är "Ica Selection Sugar snaps" som ångkokas i micron i små påsar. Otroligt praktiskt och det blir gott! Finns även broccoli i samma koncept men den har jag inte testat.

 

Blandsvampsås

Recept 3 personer

 

5 dl kantareller/trattkantareller

Ca 5-7 champinjoner

2 msk smör

3 dl vispgrädde

2 msk soja

2 msk rödvin (kan uteslutas)

Ev 1 msk philadelpiaost (för redning)

Salt/vit/svartpeppar/lite timjan

 

Skiva champinjonerna och fräs svampen med smöret tills det vätskat sig klart. Salta och peppra. Häll på grädde, soja och rödvin och låt det småkoka ca 7 minuter. Red såsen med philadelpiaost om nödvändigt.

Etiketter: kyckling tillbehör

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln