Vit LCHF-middag

Jag tycker ju om färg på tallriken och denna gång fick det just vara tallriken som gav färgen, för maten var vit:-). Vit men väldigt god.

 

Vit fisk är väldigt fettsnål så det gäller att inte glömma att tillsätta extra fett så man håller sig mätt och nöjd. När man äter lax är ju laxen i sig fet och kräver inte lika mycket feta tillbehör.

 

Servera den här rätten med en msk smör på fisken, delikat!

 

Citron & Dill-Rödspätta

Recept 3 personer

 

1 påse fryst rödspätta 400 g

1/2 pressad citron

1/2 paket philadelphia färskost

2 msk dill (från Findus frysta)

2 dl vispgrädde

Salt/citronpeppar

1/2 blomkål bruten i småbitar

 

Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Blanda osten med dillen och bred över fisken. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pressa över citron och krydda med lite citronpeppar. Lägg i blomkålen, häll på grädden och ha i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln