Vit LCHF-middag

Jag tycker ju om färg på tallriken och denna gång fick det just vara tallriken som gav färgen, för maten var vit:-). Vit men väldigt god.

 

Vit fisk är väldigt fettsnål så det gäller att inte glömma att tillsätta extra fett så man håller sig mätt och nöjd. När man äter lax är ju laxen i sig fet och kräver inte lika mycket feta tillbehör.

 

Servera den här rätten med en msk smör på fisken, delikat!

 

Citron & Dill-Rödspätta

Recept 3 personer

 

1 påse fryst rödspätta 400 g

1/2 pressad citron

1/2 paket philadelphia färskost

2 msk dill (från Findus frysta)

2 dl vispgrädde

Salt/citronpeppar

1/2 blomkål bruten i småbitar

 

Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Blanda osten med dillen och bred över fisken. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pressa över citron och krydda med lite citronpeppar. Lägg i blomkålen, häll på grädden och ha i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

  • Eva » Packar, äter och fixar:  ”Ha det underbart!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln