Vit LCHF-middag

Jag tycker ju om färg på tallriken och denna gång fick det just vara tallriken som gav färgen, för maten var vit:-). Vit men väldigt god.

 

Vit fisk är väldigt fettsnål så det gäller att inte glömma att tillsätta extra fett så man håller sig mätt och nöjd. När man äter lax är ju laxen i sig fet och kräver inte lika mycket feta tillbehör.

 

Servera den här rätten med en msk smör på fisken, delikat!

 

Citron & Dill-Rödspätta

Recept 3 personer

 

1 påse fryst rödspätta 400 g

1/2 pressad citron

1/2 paket philadelphia färskost

2 msk dill (från Findus frysta)

2 dl vispgrädde

Salt/citronpeppar

1/2 blomkål bruten i småbitar

 

Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Blanda osten med dillen och bred över fisken. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pressa över citron och krydda med lite citronpeppar. Lägg i blomkålen, häll på grädden och ha i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln