Vit LCHF-middag

Jag tycker ju om färg på tallriken och denna gång fick det just vara tallriken som gav färgen, för maten var vit:-). Vit men väldigt god.

 

Vit fisk är väldigt fettsnål så det gäller att inte glömma att tillsätta extra fett så man håller sig mätt och nöjd. När man äter lax är ju laxen i sig fet och kräver inte lika mycket feta tillbehör.

 

Servera den här rätten med en msk smör på fisken, delikat!

 

Citron & Dill-Rödspätta

Recept 3 personer

 

1 påse fryst rödspätta 400 g

1/2 pressad citron

1/2 paket philadelphia färskost

2 msk dill (från Findus frysta)

2 dl vispgrädde

Salt/citronpeppar

1/2 blomkål bruten i småbitar

 

Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Blanda osten med dillen och bred över fisken. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pressa över citron och krydda med lite citronpeppar. Lägg i blomkålen, häll på grädden och ha i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

  • Ingrid » #Metoo, fortsättning följer...:  ”Förövare erkänner inte eftersom de förnekar att de objektifierar andra människor..”

  • Anne » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Jättebra bröd! Jag experimenterade och tog valnötsmjöl, kryddade med Zatar och d..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln