Vit LCHF-middag

Jag tycker ju om färg på tallriken och denna gång fick det just vara tallriken som gav färgen, för maten var vit:-). Vit men väldigt god.

 

Vit fisk är väldigt fettsnål så det gäller att inte glömma att tillsätta extra fett så man håller sig mätt och nöjd. När man äter lax är ju laxen i sig fet och kräver inte lika mycket feta tillbehör.

 

Servera den här rätten med en msk smör på fisken, delikat!

 

Citron & Dill-Rödspätta

Recept 3 personer

 

1 påse fryst rödspätta 400 g

1/2 pressad citron

1/2 paket philadelphia färskost

2 msk dill (från Findus frysta)

2 dl vispgrädde

Salt/citronpeppar

1/2 blomkål bruten i småbitar

 

Lägg ut fiskfiléerna och salta dem. Blanda osten med dillen och bred över fisken. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pressa över citron och krydda med lite citronpeppar. Lägg i blomkålen, häll på grädden och ha i ugn ca 20-25 minuter på 200 grader.

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln